Зареждане

Дерек Чисора надигра Пулев в 12-рундов екшън с тежки удари

Дерек Чисора надигра Пулев в 12-рундов екшън с тежки удари
Публикувано на: Юли 10, 2022 в 00:19 ч
Кубрат Пулев и Дерек Чисора се изправиха отново един срещу друг шест години след първата им среща.

Битката бе динамична с много разменени удари и непрекъсната динамика, за радост на всички зрители в залата, за които имаше зрелище от началото до края.

И двамата боксьори имаха своите силни моменти и държаха на стратегиите си, като в крайна сметка двубоя стигна до съдийско решение, което бе в полза на Дерек Чисора, който успя да нанесе доста силни удари, които отвориха две големи аркади на Пулев.

Първият рунд започна добре за Чисора, който наложи играта си, влизайки в клинч, обработвайки тялото на Пулев. Реферът не спираше да ги разделя, но Чисора постоянно скъсяваше дистанцията и влизаше в клинч през целия първи рунд.

С тази стратегия англичанинът успя да неутрализира левия прав на Кубрат, което е силното оръжие на българина.

Във втория рунд отново двамата започнаха в клинч. Все пак обаче Пулев успя да се отдели и да държи дистанция и да вкара силни удари на Чисора. Двамата започнаха размени на доста силни удари както в тялото, така и в главата. Определено двамата се разиграха много повече, като Пулев изглеждаше много спокоен и уверен в хода на мача, след като клинчовете намаляха и започнаха размените.

В третия рунд Чисора продължи да търси клинчове и близка дистанция, а Пулев се опитваше да използва левия си прав, за да държи дистанция и да нанася поражения с ъперкъти с деснячката. Към края Чисора започна да нанася удари в тила на българина, за което си отнесе забележка от рефера.

Двамата продължиха със същото темпо и в четвъртия рунд, а публиката в залата бе доволна от динамиката на ринга. Чисора започна да изглежда по-изморен и играта му с клинчовете вече не вървеше така, както тръгна в първия рунд.


Темпото се забави леко в петия рунд, но двамата продължиха да са активни с ударите. Пулев определено беше по-точния, държеше центъра и ръководеше играта с комбинации от ляв - десен и крошета. Пулев получи и лека аркада.

Чисора продължи да нанася забранени удари в тила на опонента си и отново получи забележка. Размените отново не спираха за радост на публиката.


В седмия рунд двамата държаха добро темпо - без дебнене и изцяло постоянно в размени. Пулев се опитваше да се бие на дистанция, докато Чисора търсеше скъсяване и клинч. В този рунд Чисора нанесе няколко доста силни удари и започна да бъде по-точен и агресивен, което се отрази на Пулев, който започна да изглежда изморен, а аркадата му започна да се отваря повече.

Пулев показа доста добра кондиция и издръжливост, въпреки че бе доста затруднен в предходния рунд. Той намери сили и изненада Чисора с няколко силни удара, на които обаче и англичанинът намери отговор. Двамата си размениха силни удари, които изправиха зрителите на крака.

В деветия рунд Чисора нанесе много силен удар, последван от още един. Пулев успя да се задържи, но Чисора продължи да натиска, обработвайки и тялото. Трябва да се признае издръжливостта и на двамата. Чисора редуваше удари в тялото с някоя друга силна балтия, повечето от които попадаха в главата на Пулев.


Чисора забеляза, че балтиите с дясната ръка влизат и продължи с тях и в десетия рунд. И двамата получиха забележка от рефера за удари в тила. Размените продължиха, редувайки удари на дистанция и в клинч, а в края двамата си размениха и два удара след гонга.

Боксьорите забавиха малко темпото в 11-тия рунд, но продължиха да разменят удари. ЧИсора бе притиснат в ъгъла, но успя да се измъкне след силна балтия срещу Пулев. Англичанинът продължаваше с комбинации от удари в тялото и тежка дясна балтия. Пулев пък обработваше на всички нива от дистанция. Въпреки че имаше две отворени аркади, Пулев не спря да търси размени.

В 12-тия рунд и двамата излязоха на пълна газ и размениха тежки и бързи удари. Размените не спряха до последните секунди, в които Чисора блесна с няколко експлозивни комбинации и много движение на главата, с което избяга от ударите на българина.

Битката стигна до съдийско решение, като двама от съдиите дадоха гласа си за Чисора.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес