Зареждане

Дерек Чисора е готов за трилогия с Дилиан Уайт

Дерек Чисора е готов за трилогия с Дилиан Уайт
Публикувано на: Юли 29, 2024 в 18:00 ч
Дерек Чисора заяви, че с удоволствие ще се включи в трилогия със стария си опонент Дилиан Уайт.

Чисора беше отписан от от мнозина, когато се изправяше срещу Джи Джойс, но се представи специално, за да победи своя съперник в много тежък мач. Чисора започна битката с яростно темпо и изглеждаше, че нанася десния си прав удар както искаше, но Джойс не беше притеснен, докато най-накрая не беше свален в деветия рунд. 

Джойс обаче скочи на крака и продължи да преследва изморения Чисора. През цялото време 40-годишният Чисора изглеждаше така, сякаш се движи на изпарения, но това не попречи на застаряващия тежкоатлет да се развихри и да вземе победа с единодушно решение.

Чисора призна, че издръжливостта на 38-годишния боксьор е изненадала дори него. 

"Знаех, че е издръжлив, но, Господи, този човек е много издръжлив", пошегува се Чисора. "Бях уморен и трябваше да се поприбера, защото не съм се боксирал от година. Трябва да разбереш, че когато тренираш и правиш спаринги, а после, когато се биеш, е съвсем различно. Не съм се качвал на ринга от една година и всичко останало започна да става по-трудно, но аз просто трябваше да стисна зъби и да натискам, беше трудно. Трябваше да спечеля първите пет рунда, защото знаех, че ще получа два от следващите пет и тогава ще спечеля. Това беше целият смисъл, да започнем бързо и да продължим с него - трябваше да спечелим първите пет рунда."

След двубоя Чисора потвърди, че не планира да се пенсионира и ще има още две състезания. Той се закани, че през декември в Манчестър и трилогията с Дилиън Уайт може да бъде вариант. Двамата се прочуха с класическия си двубой за британската титла в "Манчестър Арена" преди осем години, като Уайт спечели с решение. След това двамата се състезаваха в реванш две години по-късно, но този път Уайт нокаутира Чисора до безсъзнание в изключително оспорвана битка. Сега, след отсъствието на Уайт поради неблагоприятни резултати от тестовете за допинг и победата на Чисора над Джойс, е възможно да се състои трета среща. 

 "Ще имам реванш с Дилиан Уайт, стига да е чист на 100 процента", заяви Чисора. "Няма смисъл да се бия с някой, който не е чист, но ако той иска реванш, ще му го дам."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес