Зареждане

Даниел Асенов загуби, прекратиха квалификацията

Даниел Асенов загуби, прекратиха квалификацията
Публикувано на: Март 17, 2020 в 19:18 ч
Даниел Асенов (кат. до 52 кг) не успя да вземе квота за олимпиадата в Токио. На квалификацията в Лондон Тайсъна загуби злощастно от турчина Батухан Чифтчи с 2-3 съдийски гласа. Българинът спечели първия рунд, падна във втория, а мачът бе прекратен в третия заради аркада на нашия. Взимайки предвид резултата до момента, съдиите дадоха победата за Чифтчи.

След края на битките днес квалификацията ще бъде прекратена заради пандемията от коронавирус.

“Сигурността и здравето на атлетите, съдиите и всички други участници са на първо място”, заявиха организаторите на турнира, в който участваха боксьори от 60 страни, включително от тежко засегнатите Италия, Франция и Испания.

Надеждата е европейската квалификацията да продължи през май, за когато е насрочена и световната пресявка в Париж. Не е ясно по какъв начин ще бъдат зачитани резултатите до момента.

В Лондон победи от българските боксьори записаха Стойка Кръстева в категория до 51 килограма и Симеон Чамов (75), който вчера в последния мач от деня се наложи над литовеца Витаутас Балсис с 5-0 съдийски гласа.

Иначе от щаба ни съобщиха, че всички в отбора са здрави. Въпреки това, като предпазна мярка, след прибирането си състезатели и треньори ще останат по домовете си за две седмици.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес