Зареждане

Чингис хан е виновен за загубата на Райън Гарсия

Чингис хан е виновен за загубата на Райън Гарсия
Публикувано на: Април 25, 2023 в 00:00 ч
Миналият уикенд видяхме една от най-големите боксови срещи за 2023 година.

Звездите Джервонта Дейвис и Райън Гарсия премериха сили в Лас Вегас. Битката им оправда всички очаквания. Двамата дадоха всичко от себе си, възхищавайки публиката. Както се очакваше, "Танк" спечели, нокаутирайки опонента си с брутален удар в тялото в седмия рунд.

Както подобава на такъв голям бой, имаше и скандали. За щастие не става въпрос за допинг или несправедливо съдийско решение. Бурята беше причинена от монголският боксьор Ерденебатин Цендбаатар, който беше един от спаринг партньорите на Гарсия.

По-точно шумът се надигна след неговото видеообръщение към Гарсия:

 „Райън, по време на спаринг те нараних с удар в тялото. И сега загуби от Дейвис. Наистина съжалявам. Добре ли си?". пише Цендбаатар.

Ерденебатин се подвизава с прякора Чингис хан. Явно Гарсия наистина е имал контузия, причинена точно от Цендбаатар. Сериозната контузия беше индиректно потвърдена от бащата на Райън след двубоя, обяснявайки защо ударът на Дейвис беше толкова съкрушителен.

Най-любопитното е, че Джервонта намекна няколко седмици преди битката, че знае за контузията на Гарсия. Тогава мнозина смятаха, че това е поредната умствена игра, извършена от непобедения американец, но сега думите на Дейвис изглеждат съвсем различно:

„Райън беше ранен с удар в тялото. Мислеше ли, че не знам ? Не, не говоря за двубоя, а за случилото се по време на спаринга.", каза Джервонта.

Гарсия е умен и бързо навърза нещата. Логичната последователност е съвсем ясна. Чингис хан е казал на екипа на Дейвис за контузията на своя спаринг партньор, след което Джервонта нокаутира Гарсия с удар в тялото.

Разбира се, Райън веднага обвини Ерденебатин, което не е изненадващо:

„Тъжно е, че имах плъх в лагера. Какво по дяволите, какво по дяволите е това ? Но, слава Богу, сега всичко е ясно.", споделя Гарсия.

Явно човек трябва да внимава на какви хора се доверява. Със сигурност Райън няма да допусне такава грешка в бъдеще. В крайна сметка Джервонта победи честно, което е най-важното в цялата история.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес