Зареждане

Canelo: Fielding ще бъде по-голям и силен от мен - рисково ще бъде

Canelo: Fielding ще бъде по-голям и силен от мен - рисково ще бъде
Публикувано на: Октомври 18, 2018 в 12:03 ч
Шампионът в средна категория на няколко боксови организации Canelo Alvarez се отправя към все по-големи подвизи, подписвайки 5-годишно споразумение за 11 срещи с DAZN - те ще платят на боксьора поне 365 милиона долара. Това е най-скъпият договор сключван с атлет някога.

Първата битка на Alvarez ще съвпадне с прехвърлянето му в супер средна категория. Той ще се изправи срещу WBA шампиона Rocky Fielding на 15-ти декември в Ню Йорк.

След ерата на Floyd Mayweather и Manny Pacquiao, Alvarez успя да се превърне в най-голямата звезда в боксовите среди. HBO и Showtime обикновено взимаха по 80 долара на битка, но с DAZN двете му срещи годишно ще бъдат свободни за гледане срещу 9.99 долара на месец.

Canelo (50-1-2, 34KO) е уверен в успеха, който предстои на DAZN.

"Никога не съм се притеснявал, защото съм достатъчно уверен в себе си. Знам колко важен съм за всяка платформа, към която се присъединя. Благодарен съм на HBO и Showtime за всичко, което направиха за кариерата ми, но съм щастлив също, че продължих напред и ще мога да се бия в платформа 'от бъдещето'. Винаги съм харесвал предизвикателствата и това е поредното."

Въпреки всичко обаче, той е малко притеснен за срещата си с Fielding, който е осезаемо по-едър.

"Качването ми в горна категория е едно ново предизвикателство. Ще видим как ще ми се отразят килограмите. Той е по-голям, като навярно е и по-силен. Поемам сериозен риск. Влизам в зоната на комфорт на шампиона, но приемам предизвикателството, защото това е необходимата стъпка за развитието на кариерата ми. Искам да бъда един от 10-те най-добри мексикански боксьори, превръщайки се в шампион в цели три категории."

Интересното при тази среща е, че според правилата, боксьорите няма да могат да качват по повече от 5 килограма след кантара.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес