Зареждане

Битката между Майк Тайсън и Джейк Пол през юли е отменена, чакаме нова дата

Битката между Майк Тайсън и Джейк Пол през юли е отменена, чакаме нова дата
Публикувано на: Юни 1, 2024 в 07:28 ч
 Двубоят между Джейк Пол и Майк Тайсън няма да се проведе на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас. Състезанието, в което YouTuber-ът, станал професионален боксьор, се изправя срещу бившия безспорен шампион в тежка категория, е отложено по медицински причини.

На 26 май, когато "Железният Тайсън" летеше от Маями за Лос Анджелис, имаше медицинска тревога. След инцидента неговият представител заяви, че "най-опасният човек на планетата" е имал пристъп на язва, но въпреки това "се справя чудесно".

Вижте също: Майк Тайсън: Не е нужно да съм на 100%, за да победя Джейк Пол

Днес от Most Valuable Promotions съобщиха, че на Майк Тайсън е препоръчано да прави минимални до леки тренировки през следващите няколко седмици заради язвата. След това ще може да се върне към пълноценни тренировки без ограничения.

Тайсън (50-6, 44 нокаута) ще стъпи на ринга като професионален боксьор за първи път от 19 години насам. На 30 юни бившият безспорен шампион в тежка категория навършва 58 години. Въпреки почти 31-годишната разлика във възрастта, която породи призиви, че е твърде стар, за да се бие, роденият в Бруклин боксьор обеща да направи шоу и да нокаутира 27-годишния си съперник.

"Искам да благодаря на моите фенове по целия свят за подкрепата и разбирането им през това време, заяви Майк Тайсън." "За съжаление, поради разрастване на язвата ми, лекарят ме посъветва да облекча тренировките си за няколко седмици, за да си почина и да се възстановя. Като цяло тялото ми е в по-добра форма, отколкото е било от 90-те години на миналия век, и скоро ще се върна към пълния си тренировъчен график."

"Джейк Пол, това може и да ти е спечелило малко време, но в крайна сметка пак ще бъдеш нокаутиран и изваден от бокса завинаги. Оценявам търпението на всички и нямам търпение да изнеса едно незабравимо представление по-късно тази година."

Джейк Пол (9-1, 6 нокаута) заяви, че няма проблем с отлагането на двубоя. Роденият в Кливланд, щата Охайо, заяви, че иска да се изправи срещу Майк Тайсън в "най-добрата му форма".

"Напълно подкрепям отлагането на събитието, така че Майк Тайсън да няма извинения в нощта на боя", заяви Джейк Пол. "Моите фенове знаят, че не искам да се изправя срещу Железния Майк по друг начин, освен в най-добрата му форма, но нека няма грешка - когато той излезе на ринга с мен, аз ще бъда готов да претендирам за моята победа със сензационен финал."

"Пол срещу Тайсън ще бъде мач за вековете и аз обещавам да дам най-доброто от себе си за този мач, който се случва веднъж в живота."


MVP заявиха, че новата дата на сблъсъка Джейк Пол срещу Майк Тайсън се очаква да бъде определена до петък, 7 юни.

Очаква се реваншът с участието на старите съпернички Кейти Тейлър и Аманда Серано в главното събитие, както и потвърдените по-рано двубои от подкартата, също да бъдат преместени за нова дата.

Пол срещу Тайсън е вторият двубой, който наскоро отпадна поради медицински причини. Насроченият за 3 август двубой между Вергил Ортиз младши и Тим Тсиу беше отменен поради все още зарастващата аркада, получена от последния при предишното му излизане през март.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес