Зареждане

Артур Бетербиев нокаутира Антъни Ярд в страхотна битка

Артур Бетербиев нокаутира Антъни Ярд в страхотна битка
Публикувано на: Януари 29, 2023 в 01:16 ч
Боксовата галавечер на стадион Уембли в Лондон, Великобритания приключи.

В главната битка шампионът на WBC, IBF и WBO в полутежка категория (до 79,4 кг) руснакът Артур Бетербиев (18-0, 18 КО) се срещна с британеца Антъни Ярд (23-2, 22 КО). Битката приключи в осмия рунд, след като Артур успя да прати Ярд в тежък нокдаун.

Ярд намери сили в себе си, за да се изправи, но не изглеждаше добре. Той реши да продължи боя, но Бетербиев му се нахвърли с няколко тежки крошета, след което хората от ъгъла на Ярд спряха битката. Така Бетербиев спечели с технически нокаут.

Двубоят между двамата беше изключително интересен. Ярд определено затрудни Бетербиев, който в нито един момент не загуби хладнокръвие. С течение на битката Артур влезе в ритъм и обработваше тялото на Ярд. Антъни не му оставаше длъжен и се отчете с няколко тежки бомби.

Бетербиев намери дистанцията на съперника. Ясно беше, че всичко може да се реши с един удар. И от двете страни имаше силни попадение, което доведе до аркади. Аркадата на Бетербиев е по-лоша, защото беше под веждата, докато тази на Ярд беше под окото.

В 8-мия рунд Бетербиев вкара тежък десен на Ярд, с което го разклати. Десен овърхенд от страна на Бетербиев праща Ярд в нокдаун. Съдията започва да брои, а Ярд се изправя и поглежда към хората в своя ъгъл. Антъни продължава срещата, но поема комбинация от Артур.

Секунди по-късно хората от щаба на Ярд се намесват и това е всичко. Бетербиев печели с технически нокаут в 8-мия рунд. За Артур Бетербиев тази победа беше 19-а от 19 битки в професионалната му кариера. Всяка една от тези 19 битки приключва с нокаут.

Антъни Ярд от своя страна претърпя 3-та загуба в 26 битки. Да, той загуби, но се представи достойно срещу шампион от класата на Бетербиев.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес