Зареждане

'Антъни Джошуа вече не се страхува от поражение'

'Антъни Джошуа вече не се страхува от поражение'
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 16:00 ч
Еди Хърн вярва, че Антъни Джошуа е променен човек преди решаващия сблъсък на 21 септември срещу носителя на титлата IBF в тежка категория Даниел Дюбоа.

Двамата се срещат в рамките на първото събитие от "Сезона на Рияд" на стадион "Уембли" и макар че работата на Хърн е да пренастрои и преопакова боец, който е претърпял три поражения, той е сигурен, че нещата в лагера на Джошуа и в съзнанието на един от най-великите бойци в спорта са се променили.

"Мисля, че заради поражението от Анди Руис и от Олександър Усик, както и заради това, че вече си го преживял, не е като "О, добре, ако се случи, ще се случи", а си бил там. Преживял си това. Знаеш колко боли.  Не гледаме на този двубой и не казваме: "Напрежението е голямо, защото ако загубиш от Дюбоа, само помисли какво може да се случи? "

"Просто се вълнуваме за двубоя и знам, че е стандартно: "О, той има страхотен лагер", но той има страхотен лагер. Той наистина работи добре с треньора Бен Дейвисън. Той работи на пълни обороти и мисля, че това ще бъде наистина труден двубой. Мисля, че е опасен двубой. Ще бъде интересно да видим какво ще направи Дюбоа; ще бъде наистина интересно да видим дали Дюбоа може да се справи с напрежението. Защото знам, че той се боксира с Усик в Полша, но това ще бъде момент, който ще накара коленете му да се огънат. И трябва да имаш не само големи топки, но и наистина силен ум, за да се успокоиш в такива моменти. 


И мисля, че това ще накара Дюбоа да се бие по-непостоянно, което отново е опасност, но мисля, че какъвто и да е планът за игра, мисля, че той ще се бори да адаптира плана за игра там. Не мисля, че той ще има хладнокръвие, което отново може да го превърне в размяна на удари и това е много, много опасен бой, но на този етап няма страх от загуба. Джошуа приема всички предизвикателства."

Джошуа намери нов живот под ръководството на Дейвисън и майстора по стратегията Лий Уайли, но същото направи и Дюбоа 21-2 (20 нокаута), със специалиста Кирън Фарел и треньора Дон Чарлз. 

Победите над Джарел Милър и Филип Хъргович спечелиха на 26-годишния боксьор място в противоположния ъгъл срещу Джошуа, но Хърн смята, че разликата е вярата, която Джошуа сега има в себе си и в екипа си.

"Мисля, че най-добрият начин да опиша "AJ" е, че когато разбере плана за игра, той е наистина, наистина добър и наистина, наистина ефективен", обясни Хърн. "И вероятно това е начинът, по който му предоставяш този план за игра. В двубоя с Усик и мисля, че може би в двубоя с Джърмейн Франклин и може би в двубоя с Робърт Хелениус, просто чувствам, че той нямаше тази яснота. Той е много умен човек и не можеш да го блъфираш, така че не можеш да кажеш: "Да, готов си" и толкова. Ако не е готов или не се чувства комфортно с плана за игра, няма да бъде толкова ефективен. И мисля, че това, което видяхте в битката с Ото Валин - имаше период, в който влизах в съблекалните, особено около Усик, Франклин и Хелениус дори, и го гледах как удря лапите и знаете ли кога наистина не върви и не се получава? 

Тогава влязох в съблекалнята половин час преди боя с Валин и си помислих: "Майната му, никога не съм виждал подобно нещо".  Всичко, върху което Бен работеше... и можеше да се види, че AJ просто напълно схваща всичко и това пълно доверие в Бен и Лий Уайли, че планът за игра е перфектен и той знае точно какво трябва да направи, а той е дисциплинирано момче, което ще тренира, тренира и тренира, и това ще бъде същото и за Даниел Дюбоа. 

Те ще знаят точно какво прави Даниел Дюбоа. Те ще знаят точно кога прави грешка, кога се движи и кога е отворен за контраатака, и това е просто повторение и когато той напълно разбере плана за игра и когато е напълно трениран, мисля, че е непобедим. И това е начинът, по който се чувстваме в момента. Наистина смятаме, че всичко, което виждаме в тренировъчния лагер, и всичко, което Лий и Бен тренират, е точно това, което ще се случи на21 септември. Защото точно това видяхме срещу Валин. Точно това видяхме и срещу Франсис Нгану. 


И при цялото ми уважение към Дюбоа - който е опасен човек - той прави грешки и не е труден за разучаване боец. Това, което притежава, е, че е много силен, може да удря и е физически здрав. Но той прави много грешки и когато анализираш такъв боец, според мен не е трудно за умовете на Бен Дейвисън и Лий Уайли да измислят плана за игра как да победиш този човек."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес