Зареждане

Алварес за пропадналия реванш с Бивол: Направих всичко възможно да се състои

Алварес за пропадналия реванш с Бивол: Направих всичко възможно да се състои
Публикувано на: Септември 13, 2023 в 00:00 ч
Корабът за битка с Дмитрий Бивол отплава за Канело Алварес.

Неоспоримият шампион в суперсредна категория Алварес претърпя поражение с единодушно решение от руснака Бивол.

Мексиканската звезда Алварес беше категоричен, че ще получи шанс да си отмъсти и да се бие с Бивол в реванш, но в крайна сметка се би с Генадий Головкин миналата есен, с Джон Райдър през май, а след това подписа договор за три мача с Premier Boxing Champions на Ал Хеймън.

Преди това Алварес (59-2-2, 39 нокаута) бе заявил, че иска реваншът да се състои в категория до 79 килограма, докато шампионът на WBA в лека тежка категория Бивол (21-0, 11 нокаута) искаше допълнително да подчертае евентуална повторна победа, като премине в естествената за Алварес категория до 76 килограма.

"Вижте, Бивол поиска и се опита да направи преговорите трудни, нали, и се опита да вземе собствено решение. И аз се опитах да дам най-доброто от себе си", каза Алварес пред Брайън Къстър в предаването "The Last Stand". 

Следващата среща на Алварес е с Джермел Чарло на 30 септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас.

Мениджърът на Бивол, Вадим Корнилов наскоро заяви, че не очаква някога да се състои реванш.

"В момента съм фокусиран на 100% върху двубоя си с Чарло и работя с PBC в момента, както е моят фокус", каза Алварез. "Ще се опитам да направя всичко възможно да спра Чарло. Ще го направя. Винаги се опитвам и ще се опитвам във всеки един рунд. Всеки боец, който казва, че не търси нокаут - лъже."

Съществена причина, поради която битката с Бивол не е неизбежна поне до май 2025 г., е, че боецът на годината за 2022 г. в момента е обвързан с Matchroom Boxing.

"Вижте, правил съм много неща. Бил съм се с много боксьори. И мисля, че сега е правилният момент да дойда тук и да се бия в PBC. Седнахме с Ал Хеймън и говорихме за това. Щастлив съм, че ще работя с него", заяви Алварес.

"Дейвид Бенавидес винаги е вариант. Винаги се опитвам да правя най-добрите битки там. Ако това е добре за бокса, е добре и за мен."

Междувременно Корнилов призна, че е било много трудно да се намери съперник на Бивол, срещу когото да се изправи.

Ръководителят на Matchroom Boxing Еди Хърн заяви миналата седмица, че Линдън Артър може да е в играта за следващия враг на Бивол.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес