Зареждане

Александър Александров загуби на финала на "Феликс Щам"

Александър Александров загуби на финала на "Феликс Щам"
Публикувано на: Март 28, 2012 в 08:40 ч

Източник: БТА

На финала в категория до 49 килограма на големия международен турнир по бокс "Феликс Щам" във Варшава българският боксьор Александър Александров загуби по точки от Азамат Исакулов от Казахстан. След последния удар на гонга съдиите записаха 14:6 точки в полза на Азамат Исакулов.

След финалната среща старши треньорът на българския национален отбор по бокс Михаил Таков каза за БТА по телефона от Варшава: "Сашо игра добре, но днешният финал във Варшава много приличаше на финала на Сашо срещу кубинеца на турнира Странджа през миналия месец в София. Сашо пласираше единични силни удари, но казахстанецът показа невероятна игра с крака. Доволен съм от представянето на Александров във Варшава и вече знам как ще продължим да работим с него за предстоящата олимпийска квалификация в Турция през април".

Така България спечели два медала на турнира "Феликс Щам" - сребърен на Александър Александров и бронзов на Младен Манев в категория до 75 килограма. Старши треньорът на българския национален отбор Михаил Таков участва с трима боксьори на турнира - Александър Александров, Любомир Тодоров, който загуби първата си среща в категория до 60 килограма, и Младен Манев.

Младен Манев /България/ загуби по точки от Сергей Лапин /Украйна/ в полуфинална среща в категория до 75 килограма на големия международен турнир по бокс "Феликс Щам", който се провежда във Варшава. Мачът бе изключително оспорван, като след първите два рунда украинецът водеше с една точка. Младен Манев тръгна решително в атака, но буквално в последните секунди на боя на два пъти му падна предпазната гума от устата и реферът даде официално предупреждение на Манев. Това наклони везните и в крайна сметка съдиите точкуваха 13:11 точки за Сергей Лапин. Така Младен Манев остана с бронзов медал в категория до 75 килограма на големия международен турнир по бокс, носещ името на легендарния полски треньор Феликс Щам, водил "дружина полска" на много олимпиади.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес