Зареждане

49-ти ден няма следа от изчезнала боксьорка в Дагестан

49-ти ден няма следа от изчезнала боксьорка в Дагестан
Публикувано на: Април 1, 2024 в 08:00 ч
Анна Цомартова отиде на състезание по тайландски бокс и все още не се е върнала у дома. На 10 февруари светът на руските бойни изкуства беше шокиран от ужасна новина. Анна Цомартова изчезна безследно след състезание по тайландски бокс в Каспийск, Дагестан.

22-годишната Цомартова от Ростовско юридическо училище отиде в Дагестан за шампионата. А на самия турнир тя претърпя първото си поражение от 10 години и загуби на финала, както казаха роднините на момичето. След това тя излезе на разходка и изчезна безследно. Изминаха 49 дни, но все още няма информация къде се намира Цомартова.

И търсенето започва да придобива все по-големи размери. Първоначално нямаше практически никаква информация за ситуацията. Но полицията се включи активно в случая. И от камерите за видеонаблюдение беше възможно да се установи, че точно преди изчезването си Анна се разхождаше по брега на Каспийско море.

Струва си да се отбележи, че момичето не дойде в Дагестан само. Тя беше на състезание с по-малкия си брат, който също играе за отбора на града. Същата злополучна вечер Анна даде телефона на брат си и отиде на разходка край морето. Момичето оставило лични вещи и банкова карта.

Много важно е, че точно преди изчезването си Цомартова е заснета на видео от случаен минувач. Според мъжа той и негов приятел забелязали момиче, което се разхождало по брега. В този момент човекът просто снима крайбрежието на телефона си, за да хване красив кадър. Спортистката влиза във водата и започва да се катери по камъните, които се изпречиха на пътя й.

Те извикали момичето, но Анна не отговори и продължи напред. Семейството първоначално предлага милион рубли за информация, която ще помогне за връщането на Ана. А преди седмица родителите увеличиха наградата до пет милиона рубли за всеки, който върне дъщеря им жива и здрава. За съжаление това не доведе до реален напредък в търсенето.

Близки и доброволци продължават да чакат на брега и всеки ден да претърсват околността. Можем само да се надяваме, че Анна все пак ще се върне у дома.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес