Зареждане

Треньор по самбо, който счупи врата на 7-годишно дете, се призна за невинен

Треньор по самбо, който счупи врата на 7-годишно дете, се призна за невинен
Публикувано на: Май 9, 2023 в 17:00 ч
Трагичната смърт на 7-годишния Фарид Бакъров разтърси средите на бойните изкуства, като мнозина търсят отговори и справедливост за малката жертва.

При последното развитие на случая треньорът Мехман Халилов не се призна за виновен. По време на съдебното заседание в Сумгаит Сити треньорът Мехман Халилов заяви, че не се признава за виновен за смъртта на Фарид Бакъров.

Халилов е задържан за срок от четири месеца. Важно е да се отбележи, че решението за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на Халилов не е обжалвано.

На 29 април градската прокуратура на Сумгаит получи информация за смъртта на Фарид Бакъров. Малкото дете почина по време на лечение в детската болница в Сумгаит. По време на предварителното разследване беше разкрито, че Фарид е получил наранявания по време на тренировка по самбо в местна зала в Сумгаит.

Скоро в мрежата изтече видео, на което Халилов се държи съмнително към младите си ученици. Тогава заподозрян по случая беше Халилов, а срещу него е образувано досъдебно производство по чл.126.3 от Наказателния кодекс.

Този раздел се отнася за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, довела до смъртта на жертвата. Докато случаят със смъртта на Фарид Бакъров все още се разследва, треньорът Мехман Халилов отрича да е замесен въпреки видеодоказателствата.

Общността остава с надежда, че ще има справедливост за младата жертва и семейството му.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес