Зареждане

Подкрепи кауза: Фитнес площадка за дом за стари хора в Добрич

Подкрепи кауза: Фитнес площадка за дом за стари хора в Добрич
Публикувано на: Февруари 19, 2021 в 18:46 ч
Искаш ли заедно с теб да направим нещо хубаво, полезно и добро, което да остане за поколения напред и да помогне на хора в нужда - хора, за които дори и немислимо малките добрини ги трогват до сълзи?

Събираме средства за изграждането на фитнес площадка за тренировки и раздвижване в един от най-големите общински домове за стари хора в България (гр. Добрич), в който има над 110 човека на средна възраст 82 години.

Знаете колко важно е движението, а още по-важно е то при възрастните хора, като чрез него не само съхраняват тялото си и го поддържат във форма, но и съхраняват и освежават психиката си, която е също толкова важна за крепко здраве.

Ако искаш да се включиш в кампанията ти и името да остане в създаването на нещо хубаво и дълготрайно, помагайки на възрастните хора в един от най-големите общински домове да се раздвижват и да бъдат по-здрави и усмихнати, може да направиш дарение от 10 лв. или повече през сайта на фондация "Предай нататък".


Нека заедно се обединим и да направим един от най-големите подаръци на възрастните хора в дома. Зад кампанията застават фондация "Предай нататък", MMA.BG, BB-Team и надяваме се - и ти :)

Ето и няколко думи от общинския дом за стари хора в Добрич:

"Докато едни от нас не могат да се движат поради влошеното си здравословно състояние или напреднала възраст, има една група хора, които са няколко идеи, че и десетилетие по-млади – енергичните ?? Те нямат тежки, здравословни ограничения, изпълнени са с позитивизъм, свеж дух и енергия, която желаят да изразходят някъде. И макар, че те ежедневно се разхождат по-стръмната алея в задния двор и са я нарекли „Еверест” , на тях това не им е достатъчно за 9 месеца пандемия. Точно за тези хора искаме да имаме фитнес площадка!
 
Има друга група, защото казахме, че няма общ знаменател, те трудно се движат, болят ги коленете и ставите – трудноподвижните . Те правят програми с рехабилитатор и физиотерапия, но това не винаги е достатъчно за тяхното подобрение. Те имат нужда от допълнително, самостоятелно раздвижване в удобно за тях време, а не само в работно за екипа. Тези хора също имат нужда от движение, ако не да спортуват, то поне просто да се раздвижат. Точно за тези хора искаме да имаме фитнес площадка!
 
Третата група са тъжни, уморени, меланхолични или те са депресираните .Те имат нужда от социализация, тонус и положителна енергия, която, както всички знаем се постига и чрез движение и спорт. Точно за тези хора искаме да имаме фитнес площадка!
 
Има и четвърта група – екипажът на не много малкия ни „кораб”. С охота си представяме една обедна почивка, в която след кафето с няколко леки раздвижвания на раменете и ръцете да се отърсим от негативните емоции и психическото натоварване. И заради тези хора искаме да имаме фитнес площадка!"


Ако желаете да се включите и помогнете - може да го направите като дарите желана от вас сума, започваща само от 10 лв. чрез с дебитна или кредитна карта, Изипей, както и по банков път.

Даренията се приемат през сайта на фондация "Предай нататък".


Към момента сме си поставили цел да закупим 4 уреда, които са 6000 лв.

Ако успеем да съберем повече - ще има една наистина голяма фитнес площадка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес