Зареждане

Пиците нямат нищо общо с ареста на Андрю Тейт

Пиците нямат нищо общо с ареста на Андрю Тейт
Публикувано на: Януари 5, 2023 в 11:00 ч
Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт беше арестуван миналата седмица по обвинения в трафик на хора. 

Арестът му дойде малко след като той пусна видео в отговор на пост от шведската екологична активистка Грета Тунберг. Тейт пусна видео в отговор на Тунберг, а по време на записа пристигна доставката на пица от Jerry’s Pizza, популярна верига в Румъния.

Малко след ареста му мнозина изтъкнаха кутиите от пица като основната улика, използвана от румънските власти, за да потвърдят, че той е бил в страната. Сега обаче изглежда, че пиците нямат нищо общо с ареста на Тейт. 

В скорошен телефонен разговор с The Washington Post Рамона Бола, говорител на Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния, отрече валидността на слуха. Вместо това тя обясни, че това е просто резултат от продължително и трудно разследване. 

„Беше трудна работа да съберем всички доказателства.“, сподели Бола

Съобщава се, че Тейт, заедно с брат си Тристан и няколко негови сътрудници, са разследвани от април 2022 година. Първоначалните подозрения произтичат от американски гражданин, който съобщава, че е държан в плен в дом в Илфов. Оттам започна допълнително разследване на трафика на хора в района. 

На Тейт ще бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 30 дни. 





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес