Зареждане

Каин Веласкез е на свобода под гаранция от 1 милион долара

Каин Веласкез е на свобода под гаранция от 1 милион долара
Публикувано на: Ноември 9, 2022 в 08:28 ч
Каин Веласкес бе освободен под гаранция от 1 милион долара във вторник след осем месеца в ареста.

Бившият шампион на UFC в тежка категория е обвинен в опит за убийство и 10 други обвинения, свързани с притежаване на оръжие в окръг Санта Клара (Калифорния). Веласкес е обвинен, че е преследвал мъж, Хари Гуларте, с автомобила си и е стрелял по него. Гуларте е обвинен в сексуално насилие над млад роднина на Веласкес.

Веласкес каза в гражданско дело, заведено през юни, че Гуларте е малтретирал 4-годишния син на Веласкес.

Веласкес ще трябва да носи GPS тракер и да не се приближава на по-малко от 300 ярда от предполагаемите жертви в случая, според адвоката на Веласкес, Марк Джерагос.

„Беше дълга работа и съм много благодарен“, каза Герагос пред ESPN. „Нищо не е толкова трогателно, колкото да го гледаш как прегръща със съпругата му Мишел.“

40-годишният Веласкес беше в затвора от 28 февруари и пледира невинен през август. Той беше пуснат под гаранция във вторник от съдия Артър Боканегра в края на предварителното изслушване, след като преди това четири пъти му бе отказано освобождаване под гаранция от съдия Шелина Браун. Твърди се, че Веласкес е застрелял доведения баща на Гуларте Пол Бендер, когато е стрелял в превозното средство, в което се е возил Гуларте. Бендер не е получил сериозни наранявания.

Веласкес преследва колата на Гуларте със собственото си превозно средство в дълго високоскоростно преследване в град Сан Хосе, блъска преследвания автомобил и стреля няколко пъти с пистолет 40-калибър по колата, която превозва Гуларте, Бендер и майката на Гуларте, Патриша. Бендер беше уцелен с куршум, но нараняванията му бяха безопасни за живота.

Синът на Веласкес каза на полицията на 24 февруари, че Гуларте го е завел в банята на детско заведение и е докоснал гениталиите му, според съдебен документ. Детето каза, че Гуларте му казал да не казва на никого какво се е случило и че тази ситуация се е случила "100 пъти". Детето казало на полицията, че са били свидетели как Гуларте също влиза в банята с други деца.

Герагос каза, че изслушването е от ключово значение за вземането на това решение от Боканегра. Той каза, че не е сигурен кога ще се продължи процесът, но Веласкес ще има шанс да се прибере вкъщи още днес.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес