Зареждане

Фитнеси и спортни зали отварят в понеделник

Фитнеси и спортни зали отварят в понеделник
Публикувано на: Май 16, 2020 в 07:42 ч
Източник: DarikNews
Отварят и фитнес залите по нареждане на премиера. Това е факт след заповед на здравния министър.

Любителите на фитнеса и другите тренировки на закрито ще могат да се завърнат в залите още от понеделник, потвърдиха за DarikNews от екипа на Красен Кралев.

По-рано спортният министър Красен Кралев се срещна с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес, за да обсъдят отварянето на фитнес залите и залите за индивидуален спорт за посетители.  .

На срещата Министерството на младежта и спорта се уточняваха най-малките детайли и правилата, които ще спазват фитнес салоните с оглед на безопасността на посетителите и спазването на противоепидемичните мерки.

При влизане във фитнеса посетителите трябва да почистват ръцете си с дезинфектант за ръце, гел или сапун, като същите да бъдат осигурени на входните врати. Те трябва да имат дистанция от останалите клиенти в тренировъчната зала от минимум 1,5 м. Ще се допуска по един човек на 4 квадрата площ. В съблекалните да създадат  организация да не се позволява използване на шкафчета, намиращи се непосредствено едно до друго, и да се ограничи броят на посетителите, които могат да се намират едновременно в съблекалнята и да не се допуска струпване на хора.

Груповите тренировъчни занимания не трябва да надвишават бройката от 10 души и се извършват само с предварително записване, така че да не се превиши капацитетът на залата, като в тренировъчната зала, отново при спазване на дистанцията.

Всички повърхности и уреди се почистват минимум по 4 пъти на ден, а служителите на рецепцията трябва да са с ръкавици, маски, шлем или отделени от преграда. Препоръчва се естествена вентилация на въздуха в салона.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес