Зареждане

Двама ММА бойци спасили живота на полицай при нападенията във Виена

Двама ММА бойци спасили живота на полицай при нападенията във Виена
Публикувано на: Ноември 4, 2020 в 00:00 ч
Светът отново е в траур, след като поне 4-ма души загинаха в терористична атака във Виена, Австрия на 2-ри ноември.

Броят на жертвите можеше да е по-голям, ако небяха Михаил Йозен и Реджеп Тайеп Гюлтекин двама ММА бойци от турски произход, които живеят във Виена и са рискували животите си, за да помогнат на полицай в беда.

Според австрийските медии, двамата са били в центъра на града, когато атаките са започнали. Те са проследили откъде са се чули изстрелите и са видели как човек стреля по цивилни.

Първо те са помогнали в евакуацията на ранена възрастна жена.

"След като пренесох жената в ресторант наблизо, терористът насочи оръжието си към мен," сподели Гюлтекин. "Сачма от неговия изстрел ме оцели в десния крак, но не ме нарани особено."


След това двамата тръгнали към най-близкия полицейски участък. По пътя си те помогнали на друга жена, която била в шок и пренесли ранен полицай.

"Другите полицаи само гледаха ранения си колега, не направиха нищо, когато ги повиках за помощ. Казах на Михаил, че двамата трябва да се справим с това. Стигнахме до полицая. Пренесохме го на ръце до линейката."

Медиците предложили на полицая да го закарат в болница, но той отказал, тъй като според самия него "имало много други хора, които били пострадали и имали нужда повече от помощ".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес