Зареждане

Жозе Алдо се оттегли от ММА

Жозе Алдо се оттегли от ММА
Публикувано на: Септември 19, 2022 в 02:00 ч
Легендарната кариера в ММА на Жозе Алдо приключи. 

Двукратният шампион на UFC в категория перо и претендент в категория петел е взел решение да сложи край на кариерата си в клетката. Алдо слага край на кариера, която продължи 18 години и си спечели репутацията на един от най-великите бойци в историята на бойните спортове. Combate първи съобщиха новината. 

Алдо (31-8) е смятан за най-великия боец в категория перо на всички времена, както и за един от най-добрите бойци в историята. Той спечели 25 от първите си 26 професионални двубоя, с многобройни нокаути и доминиращи решения сред тези победи. 

От щаба на Алдо са договорили освобождаване от договора му с UFC с 1 оставащ двубой, което означава, че той е свободен да преследва обсъждано преминаване към бокс или други възможности за бойни спортове. 

Новината идва по-малко от месец след последната битка на Алдо, която беше загуба с единодушно решение от Мераб Двалишвили. Тази загуба му спря серия от 3 поредни победи. "Белязаният" спира с рекорд 31-8 в ММА 

Жозе мачкаше всички в UFC и защити титлата си 7 пъти. За негово съжаление Конър Макгрегър го нокаутира за 13 секунди и сложи край на серията през 2015 година. През юли 2020 година Алдо се би за титлата в категория петел, но загуби с нокаут от Пьотр Ян.

Алдо вече е на 36 години няма какво повече да доказва. Предстои да видим дали ще се реши на кариера в бокса.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес