Зареждане

Живко Стоименов предизвика Васо Бакочевич на реванш

Живко Стоименов предизвика Васо Бакочевич на реванш
Публикувано на: Януари 22, 2020 в 16:02 ч
Живко Стоименов записа изключително силна 2019-та година с 6 професионални битки и само една загуба.

С това статистиката на един от най-активните ни ММА състезатели е 12-4. Една от загубите обаче Живко на драго сърце иска да отмъсти - тази срещу Васо Бакочевич.

Двамата се изправиха един срещу друг през 2018-та след в очакван с интерес и изпълнен с напрежение двубой. В него обаче Живко не успя да стигне до победа, макар да счупи ръката на опонента си.

Вижте също: Живко Стоименов счупи пръстите на Vaso Bakocevic, но получи сериозна травма


Малко след това българският боен атлет признава грешната стратегия, с която е тръгнал в битката в Megdan 3, която завърши по спорен начин след травма за Живко. Оттогава насам обаче Стоименов изгаря от желание за реванш, от който обаче Васо бяга.

"Той не искал да поглежда назад... големия боец. В която и друга голяма верига да отиде го бият още в първия рунд.

Искам реванш, но да не бъде в Megdan, защото Васо е продукт на тази организация. Ако стигнем до съдийско решение, дори и да съм доминирал те ще си го подпрат. Канил съм го в България. Ако не иска да дойде в България нека се бием на неутрална верига - някъде в Европа или където той избере. Някъде където промоутърите не са му зад гърба.

Нека да се бием на неутрален терен. Нека видим тогава какво ще стане. Той е свикнал да побеждава, когато е в Megdan и му се прави PR и е на негов терен.

Предизвиквам го на реванш на неутрален терен."
 
Предизвикателството беше отправено на живо в подкаста MMA.BG Live #5 след 95-тата минута:

 
Живко признава, че тръгнал с грешна стратегия, играейки дефанзивно и изчаквайки опонента си. През изминалите 2 години обаче бойният атлет надгради много играта си, записвайки 5 победи в български и чужди организации и е готов на всичко за да се добере до втора битка с Васо, с когото враждата изглежда далеч не е приключила.

"Искам да го питам - какво ми направи - заключи ли ме, нокаутира ли ме?

Не можех да си стъпвам хубаво на десния крак и преценихме с моя треньор да не продължаваме в третия рунд. Да, грешка е, признавам го. Искам реванш да видим какво ще стане сега. Защо не ми дава реванш?

Този човек няма реализация в голяма верига. Колкото и да лае, аз говоря с факти."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес