Зареждане

Жайлтон Алмейда доминира над Дерик Люис в Бразилия

Жайлтон Алмейда доминира над Дерик Люис в Бразилия
Публикувано на: Ноември 5, 2023 в 06:10 ч
Жайлтон Алмейда и Дерик Люис се изправиха един срещу друг в бой от тежка категория.

Двамата оглавиха събитието UFC Fight Night 231, което се проведе в Сао, Пауло Бразилия. Алмейда реши да играе предпазливо и стигна до съдийското решение, което беше единодушно в негова полза - (50–44, 50–44, 50–45). 

В първия рунд Алмейда вкара хай кик, след което веднага пренесе битката на земята. Там той зае доминантна позиция и започна да търси събмишън. Люис показа добра защита и успя да оцелее. Жайлтон вкара и граунд енд паунд, но нищо сериозно.

Във втория рунд Люис се опита да вкара овърхенд, но Алмейда веднага го събори. Бразилският боец отново зае доминантна позиция. Жайлтон търпеливо преследваше събмишън, натрупвайки контролно време, без да нанася много щети.

В третия рунд Дерик успя да спре няколко опита за събаряне. Този път Дерик даде малко съпровитива на земята, но Алмейда в крайна сметка обърна нещата в своя полза. Отново беше повече контрол, отколкото щети.

 Алмейда успя да нанесе няколко добри удара в последните секунди на третия рунд. В четвъртия рунд цикълът се повтори. Люис наистина не можеше да избяга, но Алмейда беше твърде уморен, за да причини големи щети на земята.

Това беше още един доминиращ, но безинтересен рунд в полза на Алмейда. След пет минути оставащи, Люис беше търсеше ъперкът, но не намери целта. След продължителна битка, "Черният звяр" успя да защити опит за събаряне от бразилеца.

В крайна сметка Алмейда пренесе битката на земята и доминира до края на рунда. Той прекара около 18 минути от 25 в маунт, което е впечатляващо, но не чак толкова атрактивно за феновете.

Така Жайлтон спечели с решение -  (50–44, 50–44, 50–45). Това беше 15-та поредна победа за Алмейда в UFC. Дерик от своя страна пак се върна към загубите. След срещата Алмейда предизвика Сирил Ган.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес