Зареждане

Защо UFC се нуждае от малкият Хасбула от дагестанско село ?

Защо UFC се нуждае от малкият Хасбула от дагестанско село ?
Публикувано на: Октомври 15, 2022 в 00:00 ч
Дори Конър Макгрегър няма такъв договор. Защо UFC се нуждае от малкият Хасбула Магомедов от дагестанско село?

Блогърът е рекламиран от Хабиб Нурмагомедов, а с такъв покровител всичко е възможно. Предстоящото събитие UFC 280 ще бъде интересно не само благодарение на великолепна карта и две шампионски битки. На турнира в Абу Даби известният блогър Хасбик трябва да се представи за първи път като служител на UFC.

Информацията, че мъничкото момче е подписало договор с промоцията се оказа вярна. Дейна Уайт толкова много се влюби в дагестанския веселяга, че веднага подписа с него за пет години! UFC не са подписвали такива дългосрочни договори с никого.

„Слуховете за UFC са верни. Подписах официално договор, подробностите ще бъдат разкрити в края на годината. Благодаря на UFC и Дейна Уайт за възможността“, написа Хасбик.

Ясно е, че влиятелни приятели и особено Хабиб, на когото блогърът благодари отделно, помогнаха на Магомедов да се популяризира. Но подписването с Хасбула все още изглежда необикновено. Преди това UFC не се занимаваше с подписване на договори с блогъри и медийни звезди.

Това винаги се е смятало за привилегия на кеча, където са склонни да канят разпознаваеми герои, за да измислят нещо невъобразимо с тях. И защо това е в UFC, как изобщо смятат да използват Магомедов ? Най-баналната идея е използването на Магомедов като спортист.
 
Уайт отдавна каза, че иска да организира двубой на "нестандартни хора", а за Хасбик вече има подходящ противник. Дагестанецът отдавна е в конфликт с блогъра Абдурозик, с когото дори се спречкаха в залата на един от турнирите на UFC.

Такава битка определено ще събере десетки или дори стотици милиони гледания. Няма съмнение, че Уайт обмисля подобна възможност. Но това е въпрос за далечно бъдеще. Явно засега Дейна ще използва Хасбик само като медийна звезда.

Може би младежът от Дагестан ще интервюира спортисти в октагона, въпреки че ще му трябва преводач за това. Най-вероятно ще има и други „дейности“. Не напразно UFC подписа толкова дълъг договор с него!

Но нещо друго е притеснително в случая. Остава впечатление, че най-голямата ММА организация се превръща в кеч с всичките му недостатъци. Подписването на Хасбула може да бъде следващата стъпка в трансформацията от ММА към кеч.

Ще се превърнат ли UFC в WWE ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес