Зареждане

Zabit Magomedsharipov записа трудна победа над Calvin Kattar

Zabit Magomedsharipov записа трудна победа над Calvin Kattar
Публикувано на: Ноември 10, 2019 в 00:15 ч
Zabit Magomedsharipov и Calvin Kattar споделиха клетката в главната битка на събитието, което се проведе в Москва. Атрактивния дагестанец получи редкия шанс да оглави първото си събитие в UFC и заложи много срещу Kattar, защото беше в сериозна серия от победи и близо до титлата в категория перо. Феновете очакваха здрава битка от двамата и те ни дадоха точно това.

Като цяло Magomedsharipov контролираше развоя на срещата им и вкарваше по-добрите попадения, но Kattar беше дошъл да даде всичко от себе си и не се даде лесно. В първите два рунда Zabit беше по-активния от двамата и вкара по-добрите удари. Той опита да пренесе срещата на земя, но Calvin не му позволяваше.

В крайна сметка Magomedsharipov успя да свали на земята Kattar, но това беше само за няколко секунди, защото Calvin веднага стана на крака. В третия рунд стана доста напечено и той беше най-добрия в битката. Kattar вдигна оборотите и вкара доста здрави попадения в главата и тялото на атрактивния бивш шампион.

Kattar вкара летящо коляно на Magomedsharipov, който се възползва и установи контрол на земята. Calvin не се даваше и не спираше да удря Magomedsharipov в главата, но ударите не бяха такива, че да му създадат проблеми. В крайна сметка срещата им стигна до решение, което беше единодушно в полза на дагестанеца - (29-28, 29-28, 29-28)

С тази победа Zabit навлезе в серия от 14 поредни победи, от които 6 в UFC. Той сподели, че е имал инфекция и обеща, че в следващата си битка ще се представи по-добре. Magomedsharipov си пожела битка с победителя от срещата между Max Holloway и Alexander Volkanovski, които ще се бият за титлата следващия месец. Kattar от своя стрна губи серията си от 2 поредни победи и това е втора загуба за него в UFC. Той вече е със статистика 4-2 в организацията.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес