Зареждане

Забит Магомедшарипов: Само с талант няма да стигнете далеч

Забит Магомедшарипов: Само с талант няма да стигнете далеч
Публикувано на: Юли 30, 2022 в 07:00 ч
Забит Магомедшарипов не е влизал в клетката от ноември 2019 г. и това лято обяви това, което феновете на ММА отдавна подозират - края на бойната му кариера. 

Така една от най-ярките звезди на руския ММА угасна. Преди няколко дни в Дагестан се проведе семинар „Трудностите в спорта - по пътя към големите победи“, където Забит, както и неговият приятел, боецът на Bellator Магомед Магомедов, отговориха на въпроси на журналисти и фенове. 

Забит успя да запише 18 победи и 1 загуба в кариерата си. "ZaBeast" успя да приключи 13 от срещите си. Той е бивш шампион на чеченската лига ACB. За последно той надигра Келвин Кейтър през 2019 година в Москва.

Магомедшарипов беше смятан за един от най-големите таланти в своята дивизия. Мнозина очакваха от него да стане шампион, но за съжаление той избра друг път за себе си. И докато много хора смятат, че всичко става само с талант, то Забит не е съгласен.

"Засега просто живея, почивам си от всичко. 30 години в спорта, много тренировъчни лагери, състезания с тежести, толкова много контузии. Засега за година-две си почивам от всичко: хора, журналисти. Най-вече от журналисти.

Интересувам се от работа с деца. Не с възрастни, а с деца да тренират, да общуват. Интересно е за мен самия. Ще си взема почивка от всичко за година-две и може би ще започна, ще видим. 

Талантът не е най-важното. Случва се човек да е талантлив, но ако не тренира, спи, пропуска тренировки, няма да успее в живота. 

Ако човек има талант в живота и обича работата, не се подхлъзва, тренира добре, той ще се справи много по-добре. 

Само с талант няма да стигнете далеч.", каза Забит пред медиите в Дагестан.

Ще ви липсват ли изявите на "ZaBeast" ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес