Зареждане

За втори път отказаха да пуснат под гаранция Кейн Веласкес

За втори път отказаха да пуснат под гаранция Кейн Веласкес
Публикувано на: Май 17, 2022 в 02:00 ч
Кейн Веласкес ще остане в затвора, след като съдия Шелина Браун му отказа гаранция за втори път по време на текущото му съдебно дело по обвинения в опит за умишлено убийство.

Веласкес се яви в съда заедно с адвоката си Марк Герагос, който твърди, че клиентът му е готов да признае значителна гаранция, определена в размер на 1 милион долара, заедно с носенето на електронна гривна и оставане в резиденцията си през цялото време. Херагос също така твърди, че Веласкес може дори да има човек до себе си по всяко време, който да наблюдава поведението му, ако бъде освободен.

Съдия Браун разкри в документи, подадени като част от искането, че Герагос твърди, че Веласкес може да страда от травматично мозъчно увреждане, както и от потенциал за CTE (хронична травматична енцефалопатия), вероятно причинена от повтаряща се травма на главата.

В края на февруари Веласкес опита да убие педофил, който блудствал с неговия 4-годишен син. За съжаление Веласкес се провали и беше арестуван. За сметка на това педофилът Хари Гуларте беше освободен под гаранция в собственото си съдебно дело, въпреки възраженията на окръжния прокурор.

Заместник-окръжният прокурор Аарон Френч каза, че жертвите на предполагаемата атака на Веласкес все още са изложени на риск, ако бившият шампион на UFC бъде освободен под гаранция, като добави, че други жители в същия квартал са „ужасени“, че подобна атака може да се проведе в бъдеще.

В крайна сметка съдия Браун отхвърли гаранцията за втори път, като още веднъж осъди предполагаемите действия на Веласкес.

„Това беше толкова безразсъдно пренебрежение към човешкия живот. В този случай не става дума само за г-н Гуларте и семейството му. 

Всеки един гражданин е бил в опасност да бъде прострелян или ударен с превозното средство по време на това преследване от страна на Веласкес.

Този съд не мисли само за г-н Гуларте и неговото семейство, но и за всеки един гражданин в окръг Санта Клара, който е бил в близост до този предполагаем инцидент", сподели съдия Шелина Браун

Следващият етап от съдебния процес на Веласкес ще бъде официалното изслушване, което е насрочено да се проведе на 10 юни. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Веласкес може да получи от 20 години до доживотен затвор.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес