Зареждане

Ян Мачадо Гари отпада от UFC 296 заради пневмония

Ян Мачадо Гари отпада от UFC 296 заради пневмония
Публикувано на: Декември 14, 2023 в 07:17 ч
UFC 296 претърпя промяна, тъй като двубоят в полусредна категория между Ян Мачадо Гари и Висенте Луке отпадна от програмата.

Мачадо Гари пропусна медийния ден в сряда, но съпругата му каза на репортер, че ирландецът ще бъде на пресконференцията в четвъртък. Започнаха обаче да се носят слухове, че Гари се е разболял и има опасност двубоят му срещу Луке да отпадне.

Късно вечерта в сряда главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт излезе в социалните мрежи, за да съобщи, че двубоят между двамата наистина отпада от програмата на UFC 296. Според Уайт Гари се е сблъскал със заболяване, което впоследствие се е превърнало в пневмония, което е наложило отстраняването му от картата.


Това е разочароваща новина за Гари, който планираше да направи нещо впечатляващо в битката.

Ян Мачадо Гари (13-0) идваше след едностранна победа над Нийл Магни през август. Ирландецът е с перфектен резултат 6-0 в UFC и заема 10-о място в полусредна категория.

Висенте Луке (22-9-1) се завърна в графата на победителите през август с победа с решение над Рафаел дос Аньос. Преди това той загуби двубои от Джеф Нийл и Белал Мохамед. Понастоящем Луке е класиран на девето място в полусредна категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес