Зареждане

Всичко или нищо за Багата срещу Черния звяр

Всичко или нищо за Багата срещу Черния звяр
Публикувано на: Ноември 2, 2019 в 13:19 ч
Останаха броени часове до една от най-големите битки в кариерата на Благой Иванов - Багата. Той ще се бие срещу Derrick Lewis във втората битка от главната карта, като се очаква тя да започне след 4:30 българско време в неделното утро. Нашето момче получи голямо уважение в организацията, защото дойде в UFC в серия от 5 поредни победи, в които беше защитил титлата в тежка категория на WSOF цели 4 поредни пъти. Той получи шанс да дебютира срещу труден съперник в лицето на бившият шампион Junior dos Santos и още в първата си битка оглави събитие.

За съжаление Багата влезе с контузия и не послуша неговия щаб, които искаха той да се оттегли от битката. Иванов се би смело, но се виждаше, че има проблеми и загуби с единодушно решение. Благой загуби от бразилеца, но си имаше своите моменти в битката. Последваха две здрави битки срещу нови корави опоненти в лицето на Ben Rothwell и Tai Tuivasa, които Багата спечели с единодушно решение. Тези победи го изстреляха нагоре в класирането и към днешна дата той заема 8-мата позиция.

Битката с "Черния звяр" е може би най-важната в неговата кариера, защото победата ще го изстреля още в ранглистата и той ще влезе в топ 5, което ще бъде много сериозно постижение. Загубата от друга страна ще го отдалечи сериозно от титлата в категорията, която е цел на нашия боец. В момента положението в тежка категория не е напечено, защото има само един изявен претендент за титлата в лицето на Francis Ngannou, който не може да си намери опонент.

UFC вече обявиха плановете си да направят трилогия между Stipe Miocic и Daniel Cormier, а това може да принуди организацията да създаде временна титла. Иванов може да е един от двамата, които ще получат шанс за евентуална временна титла и затова победата тук е повече от задължителна. Derrick е корав съперник, но неговото кардио изчезва, след края на първия рунд. Той е боец, който повече разчита на тежките си удари и печели 18 от 21 победи с нокаут. Багата от своя страна никога не е бил нокаутиран в своята кариера, въпреки че е поемал тежки удари и е бивал разклатен.

Lewis е в серия от 2 поредни загуби, в които Daniel Cormier и Junior dos Santos го приключиха. Той е опасен до последно и го показа срещу Alexander Volkov, като го нокаутира в последните секудни на битката им. Букмейкърите дават равен шанс и на двамата, като коефициента за победа на всеки от тях е по 1.90.

От гледна точка на уменията Багата е по-опитен от "Звяра" и има повече начини, по които да победи, докато Lewis разчита само на грубата сила. Ако Иванов подходи внимателно, то тогава без много напрежение ще успее да победи с решение, а може и със събмишън, ако пренесе нещата на земята.


Derrick не е с най-добрата защита от събаряния и няма да е трудно да бъде съборен. Ето какво сподели Багата в последно интервю за UFC преди битката си с Lewis, в която може да спечели много, но и ще загуби много, ако не победи:


Вижте още - Историята на Багата - Един на милион


За мен значи много да се бия в Медисън Скуеър Гардън и да представлявам моята родина. Чувствам се много горд. Моята цел винаги е била титлата и битката е голяма, защото знам през какво съм минал в моята кариера, която имаше своите възходи и падения. 

За мен значи много това да се бия за моята родина и да заемам тази позиция. С всяка битка се чувствам все по-добре. Това е добра възможност, защото при победа ще мога да вляза в топ 5 на категория и да се приближа до титлата. В моята дебютна битка имах контузии и не се чувствах добре. 

Сега съм в много по-добрa форма и съм готов. Lewis e добър боец и очевидно има нокаутираща сила. Мисля, че съм по-добрия боец и ще има проблеми с мен в събота вечер. Той е сред най-добрите в категорията и ще бъде страхотна битка. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес