Най-големият сайт за бойни спортове

       

Войникът Нури Хабилов с нова ММА битка на 13-ти януари в SFC 6

Войникът Нури Хабилов с нова ММА битка на 13-ти януари в SFC 6
Публикувано на: Януари 3, 2018 в 18:26 ч

Българският ММА боец Нури Хабилов излиза в поредното си предизвикателство на 13-ти януари в клетката на SFC 6 в "Арена Армеец". Този път той ще се изправи срещу албанецът Enerildo Dhrugamenos.

Това е втори двубой за Нури, който участва в един от най-атрактивните двубои на SFC 5 миналата година срещу англичанина Andrew Conor. Двамата си спретнаха много зрелищна битка в стойка с много тежки удари, в която за съжаление Хабилов падна нокаутиран, но показа огромен дух и сърце.

Боецът, който е в редиците на българската армия, е готов и мотивиран за победа.
 
"Чувствам се много добре, много мотивиран. Нямам никакви контузии подготовката върви много добре. Нормално е да има и леко напрежение - винаги го има, но това ни кара да държим бойния си дух висок и да даваме максимума от възможностите си по време на тренировка."

Нури тренира активно за завръщането си в клетката на SFC и вече е проучил своя опонент - албанеца Eneildo Dhrugamenos.
 
"Той е добър боец. Изгледаме няколко негови двубоя и имаме стратегия за силните и слабите му страни."
 

 
Българският воин се готви изцяло в Шумен, тренирайки 6 дни в седмицата двуразово - сутрин и вечер, а единственият ден за почивка и възстановяване е неделя.
 
"Сутрешната тренировка включва кардио тренировки - велоергометър, крос, спринтове, кръгови тренировки, работа със тежести.

Вече близо два месеца се подготвям във един от най-добрите и признат във цяла България клуб по кикбокс и муайтай - Шуменска Крепост със треньор Галин Методиев - един много голям професионалист, отдаден на работата си, който е създал и продължава да създава - балкански, европейски, световни шампиони и професионални състезатели. Нивото на бойците е много високо и е  нормално тренирайки с тях и аз да подобрявам и вдигам своето. Благодаря на целия клуб за голямата помощ във моята подготовка. За пореден път се убеждавам, че колкото по-големи са успехите на дадени хора, толкова по-истински, по-човечни и по-големи сърца и добри хора са, каквито са бойците и треньора на Шуменска Крепост."

В подготовката си Нури набляга не само на играта в стойка, но и на борбата, където му помага Айдън Хаджи, който преди няколко месеца зае пето място на световното по борба.
 
"Айдън е много голям специалист и изключително много му благодаря за всичко, на което ме е научил - уменията, които ми е предал и за цялата помощ в моята подготовка. След борбата винаги завършваме с 4 рунда по 5 минути ММА спаринги, в които изключително много ми помагат мои колеги-военнослужещи от 29-ти батальон."
 

 
С такъв екип зад гърба си, Нури е устремен към победата в "Арена Армеец", където всеки може да дойде и да подкрепи, както него, така и другите български бойци, които излизат срещу опасни противници от целия свят.
 
"Искам да използвам възможността, да поканя всички мои приятели, познати, всички мои колеги - военнослужещи, всички бойци по дух и душа, да дойдат да ни подкрепят мен и всички български бойци в следващата ни битка, която ще се състои на 13-ти януари в зала Арена Армеец - SFC6.

Благодаря на целия екип на  Combat Promotion - на г-н Георги Анадолов за голямата вяра в мен, на всички които ми помагат в подготовката, на всички мои колеги военнослужещи и по-специално от 29-ти батальон.

Пожелавам на всички ви успешна 2018-та година бъдете най-вече здрави и щастливи и по-добри хора. От добротата идва и Силата."

Билетите за 6-часовия боен спектакъл Spartacus Fighting Championship 6 са вече в продажба на цени от 10, 30 и 45 лв. и могат да се намерят в мрежите на Eventim, EasyPay, Ticketportal, както и в магазина за бойни спортове на ул Искър 16а в София.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Да си припомним доминиращата победа на Владислав Генов в SFC 6

Да си припомним доминиращата победа на Владислав Генов в SFC 6
Един от най-перспективните български ММА състезатели, Владислав Генов, записа поредното си участие миналия месец в събитието SFC 6.
Новини » февруари 21, 2018 (0)
цялата новина

Излезе официалният афтър трейлър от SFC 6

Излезе официалният афтър трейлър от SFC 6
Малко след проведеното на 13-ти Януари в зала Арена Армеец, 6-то издание на Spartacus Fighting Championship, организаторите от Combat Promotion публикуваха и официалният афтър трейлър от грандиозната гала вечер.
Новини » януари 28, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook