Зареждане

Волкановски за четвърти двубой с Холоуей: Изобщо не ми звучи интересно

Волкановски за четвърти двубой с Холоуей: Изобщо не ми звучи интересно
Публикувано на: Май 24, 2023 в 11:00 ч
Александър Волкановски вече надживя Макс Холоуей.

В серията от три двубоя "The Great" се наложи във всяка среща с три съдийски решения в негова полза. Трилогията им от юли 2022 г. безспорно беше най-впечатляващият двубой от австралийската легенда в смесените бойни изкуства (ММА).

Неотдавна Холоуей се отърси от загубата със силно представяне, побеждавайки Арнолд Алън чрез единодушно решение, което го запази непобеден в двубои, които не са били за титлата, датиращи от август 2013 г. Ако Холоуей не напусне категория перо и не тръгне към златото в лека категория, той вероятно ще бъде предпочетен пред всички останали претенденти по пътя към желаната четвърта среща с Волкановски.

Шампионът обаче не вижда смисъл, след като три пъти е побеждавал хаваеца.

"Трудно е да се продаде този двубой", заяви Волкановски. "Три битки, знаете, три победи срещу един и същ човек и след това да правиш четвърта, а после какво, ако той спечели? Какво ще направим? Ще трябва да се бием още два пъти? Очевидно е, че това няма да се случи. Определено вярвах и доказах, че съм по-добър от него.

Как да го продадеш този двубой?" - продължи той. "Никога не казвай никога, но както казах, искам битки, които ще ме развълнуват. Mоже би този път ще е различно, но това не звучи много вълнуващо. Изобщо не ми е интересен този двубой."

Най-добрият сценарий за Холоуей ще бъде Волкановски да загуби на 8 юли 2023 г. на UFC 290. Тогава шампионът трябва да обедини безспорната си титла в категория перо с временния шампион Яир Родригес на предстоящото събитие в Лас Вегас, Невада.

Ако всичко мине по плана на австралиеца, след това Волкановски се надява да получи реванш в края на 2023 г. за титлата в лека категория срещу единствения човек, който го е побеждавал в UFC, шампиона в тази дивизия, Ислам Махачев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес