Зареждане

Влади Кънчев към Норман Парк: Направи сериозна грешка!

Влади Кънчев към Норман Парк: Направи сериозна грешка!
Публикувано на: Юли 17, 2021 в 15:04 ч
Един от най-атрактивните български ММА атлети, Владислав Кънчев се готви за предстоящата галавечер EFM Show 2, която ще се проведе на 11-ти септември в столичната "Арена Армеец".

Събитието на полската организация ще включва едни от най-добрите бойни атлети у нас, които ще се изправят срещу опасни противници от чужбина в битки по ММА, кикбокс и бокс.

Вижте също: Билетите за EFM Show 2 в София са вече в продажба

Срещата на Влади е от най-очакваните не само от феновете, а и от самия него. Именно затова лятната почивка за Кънчев е заменена от тежък подготвителен лагер, защото до битката не остава много време.

"До двубоя ми остава месец и половина. Няма време за почивка," сподели Влади за MMA.BG. "Тренирам заедно с Живко Стоименов, Емил Незиров, Руси Минев и Мартин Стоичков. Това са състезатели, които тренират в залата, в която аз съм треньор - Tiger Sport в кв. Младост. От този месец започваме тренировки и с Борислав Божков за подготовката ми в стойка.

Към момента тренировките са ми с основен акцент издръжливост и за силова издръжливост. После ще премина към сила и бързина, но засега наблягам на издръжливостта."

Подготовката за тази битка на Влади е доста сериозна, защото залогът пред него е голям. Той сподели, че е отказал няколко предложения от други организации, за да може да се фокусира изцяло върху предстоящия си двубой в EFM Show 2, тъй като той може да му отвори големи възможности в кариерата като професионален боец.

"Изцяло съм се фокусирал върху този мач. Отказах няколко други оферти, защото знам, че ако взема главата на Норман Парк може да ми даде голям старт в големи организации. Имам амбиции пред себе си в професионалната кариера, но от този мач зависи доста."


Опонентът на Влади е изключително опасен - Норман Парк е победител в риалити шоуто The Ultimate Fighter и е с богат опит в организации като UFC, ACB, KSW, BRAVE, и др.

Победа над такъв противник определено би изстреляла Кънчев напред в европейските класации.

"Постигнал е доста успехи. Не ми харесват нещата, които говори. Като цяло имам респект към него като спортист."

Преди битката обаче Влади трябва да се справи с пиперливия език на северно-ирландеца, който е известен с провокативното си поведение и вече го показа срещу Влади, заявявайки че ще дойде в София и ще го пребие пред погледа на семейството, приятелите му и българската публика.

Парк освен много опит в бойните вериги има и опит в психологическите игри и тежките битки. Той е ветеран с над 35 професионални срещи като е известен с трилогията си с Матеуш Гамрот - друг настоящ UFC боец.

Двамата с Парк направиха оспорван двубой през 2017-та, който завърши със съдийско решение в полза на поляка. След това последва реванш, в който Парк получи травма и двубоят бе прекратен поради неволно бъркане в окото. Именно тогава Парк се развихри и започна да нарежда Матеуш със същите закани, които и в момента отправя към Влади.

Третата битка между Матеуш и Парк се проведе преди година и тя завърши с лекарска забрана, тъй като Парк пое много удари до третия рунд и изглеждаше така:



След битката Матеуш, който е известен по-скоро като умерен в приказките си боец, не се въздържа от коментар за опонента си, като споделя, че Парк е "п*тка, а не боец - с голяма уста, но с никакви умения и не уважава никого".

Изглежда тежкият побой, който е отнесъл Парк изобщо не е повлиял възпитателно на поведението му и той започна с нападките и заканите към Кънчев още от срещата им очи в очи на пресконференция в София преди няколко месеца.

Може би груба грешка от негова страна, тъй като с думите си е провокирал единствено мотивация у българския атлет.
 

"Знам, че той обича такива игрички и траш-толка много го влече. Опитва се да влезе под кожата на опонентите си, но аз съм уравновесен и спокоен и тези неща не ми влияят, даже напротив - радват ме, защото чрез тези приказки той прави реклама и събираме повече гледаемост. Спортът има нужда от такива хора. Но най-важно е какво ще се случи по време на боя. Преди това всеки може да си говори каквото поиска."

Изглежда стратегията на Кънчев е да остави опонента си да прави циркове преди битката, за да привлече внимание, а след това по време на битката ръката на българина да бъде вдигната накрая.

"Това, което той прави е сериозна грешка. В България се чувствам толкова уверен благодарение на подкрепата, която ще получа от публиката, от приятелите и от семейството. Много сбърка като намеси точно тях в неговите приказки.

Аз не съм такъв човек, който да търси провокации преди битката, но ако ме предизвика, съм готов да отвърна."


EFM Show 2 събира едни от топ бойците на България на 11-ти септември, сред които Живко Стоименов, Михаил Николов, Александър Цонев, Георги Валентинов, Даниел Илиев и др.

Билетите за EFM Show 2 са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Цените на билетите започват от 12 лв.

Девет ММА битки, една битка К-1 и две във формулата Cage box ще гарантират едно емоционално и грандиозно спортно събитие в България.

Двубоите в Cage Box са нова формула, създадена от EFM Show. В нея битките се провеждат в най-малкия боксов ринг в света (3,6 м х 3,6 м), което не оставя място за тактика и изчисления. Борбите са бързи, динамични и експлозивни.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес