Зареждане

Вижте какви рекорди подобри Ислам Махачев до момента в UFC

Вижте какви рекорди подобри Ислам Махачев до момента в UFC
Публикувано на: Юни 8, 2024 в 16:00 ч
Ислам Махачев наскоро спечели поредната си битка в UFC. Така той изпревари Хабиб Нурмагомедов по брой поредни победи в октагона на UFC.

На 1 юни, по време на UFC 302, Ислам Махачев защити пояса в лека категория срещу Дъстин Порие. Той спечели битката чрез събмишън, което го направи четиринадесетата му поредна победа в UFC. Така Ислам счупи рекорда на Хабиб Нурмагомедов, който завърши кариерата си с тринадесет победи в най-важния октагон в света.

Неговата 14-та поредна победа в UFC постави Ислам трети в класацията на бойците на UFC с най-много победи без поражение, но сега той е сам на тази позиция. Преди това заедно с Махачев на трето място бяха: Жорж Сен-Пиер, Джон Джоунс, Деметриъс Джонсън, Хабиб Нурмагомедов и Макс Холоуей.

Андерсън Силва е на първо място в този списък с шестнадесет триумфа. Камару Усман е на второ място, след като спечели петнадесет битки подред. Интересното е, че Махачев е включен в още един рекорд на UFC. Той е сред бойците с най-много победи със събмишън, но едва на седмо място. Ислам има седем събмишъна в UFC.

Чарлз Оливейра е на първо място в този списък с шестнадесет победи чрез събмишън. Ислам държи рекорд и за най-висока точност при значимите удари. Той вкарва 60,3% от значимите си удари. Махачев е втори в статистиката за най-висок % при защита от събаряния. Неговата защита от събаряния е 90,9%.

Дагестанската звезда има и вторият най-висок процент победи в историята на UFC (93,8% - 15 победи / 1 загуба). С всяка изминала битка Махачев все повече и повече ще се затвърждава като едно от най-големите имена в историята на категорията. Ако продължи така, то тогава ще надмине Хабиб Нурмагомедов по величие в UFC.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес