Зареждане

Вълна от насилие кара UFC да обмисля преместване на събитието във Форталеза

Вълна от насилие кара UFC да обмисля преместване на събитието във Форталеза
Публикувано на: Януари 17, 2019 в 00:00 ч
UFC обявиха, че се завръщат във Форталеза на 2-ри февруари, но не предвидиха, че там ще се надигне сериозна вълна от насилие. Всичко започва на 2-ри януари, когато губернатора на щата Сеара, Camilo Santana назначава Luis Mauro Albuquerque като секретар на новосъздадената пенитенциарна администрация в Сеара. Albuquerque обеща по-твърда позиция по отношение на сигурността, което веднага предизвика реакции от членовете на бандите в няколко затвори, които призоваха хората да нападат публични сгради, полицаи и всичко, което може да се запали.


За последните две седмици полицията са регистрирали над 200 атаки в 46 от 184 градове в щата Сеара включително Форталеза. 120 от тези атаки са станали само за 2 дни и арестуваните са около 400 човека. Според медиите в Бразилия престъпниците използват бомби и пистолети и са нападнали 138 превозни средства , 51 публични сгради, 13 моста и 10 банки. Sergio Moro, който е министър на правосъдието изпрати хиляди офицери, които да помагат за овладяване на ситуацията.


Всичко това кара UFC да обмислят преместване на събитието и в момента не е ясно дали властите в Бразилия ще успеят да се справят. Властите уверяват, че ще назначат много охрана, но това не задоволява UFC и те се замислят сериозно. Наскоро крадец опита да ограби Polyana Viana, а банда нападна с граната и пистолет Alex Olivera, което показва, че не е лесно да живееш в Бразилия.






Събитието ще бъде оглавено от Marlon Moraes и Raphael Assuncao.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес