Зареждане

Валентина Шевченко се затрудни, но победи Мая и защити титлата

Валентина Шевченко се затрудни, но победи Мая и защити титлата
Публикувано на: Ноември 22, 2020 в 07:23 ч
Шампионката в категория муха Валентина Шевченко се изправи срещу Дженифър Мая в подглавната битка на UFC 255, което се провежда в Лас Вегас. Двете си спретнаха интересна битка, която продължи 25 минути. Мая беше голям аутсайдер в срещата, но показа сърце и желание за победа и се представи много добре, но това не й стигна за победата.

В първите два рунда двете си размениха по над 4 минути контрол. В първия Шевченко пренесе битката на земя, където зае доминантна позиция и двете изкараха така го края на рунда. Във втория рунд Мая изненада и се възползва от събаряне на Шевченко. Претендентката зае доминантна позиция и държа шампионката през целия рунд на земята.

В третия рунд двете отново си спретнаха равностоен сблъсък. Шевченко вкара добри попадения и пренесе боя на земя, където доминираше. Мая от своя страна търсеше клинчовете, където на своя страна доминираше. В четвъртия рунд Валентина вкара добри попадения в стойка, след което пренесе битката на земя. Шампионката успя да доминира през целия рунд и вкарваше удари в тялото и главата на Мая, докато бяха на земята.

В последния рунд шампионката вдигна оборотите и вкара тежки попадения на своятa съперничка. Мая потърси клинч, където държеше шампионката до мрежата, но не за дълго. Валентина разкървави носа на Мая и й изнесе лекция в стойка. Видя се, че двете имат голяма разлика в класите в стойка.

Битката им стигна до решение и Шевченко остана шампионка, но не й беше лесно. Съдиите бяха единодушни в победата на Вапентина Шевченко -  (49-46, 49-46, 49-46). Мая загуби, но определено надхвърли очакванията към нея и си спечели нови фенове. Шевченко навлезе в серия от 6 поредни победи и защити титлата за 4-ти път.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес