Зареждане

Валентина Шевченко обвини рефера за загубата от Алекса Грасо

Валентина Шевченко обвини рефера за загубата от Алекса Грасо
Публикувано на: Март 30, 2023 в 00:00 ч
В началото на месеца Валентина Шевченко сензационно загуби титлата си на UFC в категория муха от мексиканката Алекса Грасо.

Двете се биха на събитието UFC 285, което се проведе в Лас Вегас. Шевченко не се представи много добре, но въпреки това водеше в картите на съдиите. В края на 4-тия рунд тя допусна голяма грешка и позволи на Грасо да я събмитне.

Голямата победна серия на Шевченко приключи, но всеки може да загуби. Жалко само, че Валентина не успява да приеме поражението с гордо вдигната глава. Като начало "Bullet" заяви, че е доминирала в цялата битка, което, меко казано, не е съвсем вярно.

Шевченко вярва, че причината за нейната загуба се крие в рефера Джейсън Херцог.

„Преглеждах битката и почувствах същото, както по време на самата битка. Водех от началото до края. Това беше добро разтърсване за мен. Не съм човек, който ще тъжи дълго време. 

Ясно разбирам, че реферът извърши някои действия, за които не мога да намеря обяснение. Той беше рефер и в двете ми последни битки. В двубоя с Тайла Сантос имаше момент, в който приключих серията с хай кик в главата. 

Имаше нокдаун, след което исках да я довърша и да приключа битката. Реферът ме спря и я остави да си поеме дъх. В двубоя срещу Грасо неочаквано реши да ни върне в изправено положение в момента, в който заех доминираща позиция на земята и я засипвах с удари. 

Тези ситуации могат да повлияят на бойците, защото изразходвате много енергия, за да постигнете тейкдаун. 

След това подобрявате позицията си и точно когато сте на път да надградите успеха си, реферът внезапно решава, че трябва да се изправите. 

Трябва да започнем всичко отначало.“, каза Шевченко пред Ариел Хелуани.

Виновен ли е Джейсън Херцог ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес