Зареждане

В 'ММА – млади, можещи, активни' се борят срещу агресията чрез спорт

В 'ММА – млади, можещи, активни' се борят срещу агресията чрез спорт
Публикувано на: Септември 3, 2021 в 07:15 ч
От 15.03.2021 г. Българска федерация по ММА провежда дейностите си по проекта от Национална програма за изпълнение на младежи дейности по чл.10а от закона за хазарта - „ММА – млади, можещи, активни“ по сключен договор с Министерство на младежта и спорта (ММС)  № 25-00-3/16.03.2021г., НПИМД-Н2-Т3-050/2021.

Проектът е към своя край, като чрез изпълнените дейности се поставиха основите сред младежи на възраст 15-29г. да водят здравословен начин на живот, да знаят как да се предпазват от зависимости и да насочват енергията си в правилната посока.
Тези нови умения ще им послужат да бъдат можещи и уверени личности.

Част от проекта „ММА – млади, можещи, активни“ е борбата срещу агресията, а за целта се провеждат тренировки в 6 български града – Варна, Велико Търново, Шумен, Благоевград, Сандански и Монтана.

В рамките на проекта са заложени и методи за справяне с агресията сред младежите и подрастващите. Енергичността на младите трябва да бъде насочена в спортните зали. Младежите биват запознати с типовете агресия, защо не е добре да се отдават на такива негативни емоции и как да се справят с тях.

За по-пълното познаване и разбиране на човешката агресивност е необходимо да се познават нейните разновидности.

В „ММА – млади, можещи, активни“ външната агресия се насочва в спорта и в единоборството, но под строги правила – такива, че средата да е безопасна за всички. Младежите биват учени да превръщат агресията в състезание, но в същото време да уважават опонента си и да спазват правила на феърплея.

По време на дейностите заложени в “ММА – млади, можещи, активни“, се отделя изключително внимание за разпознаване на различните видове зависимости, включително и хазартна.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес