Зареждане

Усман победи Ковингтън в безмилостна битка

Усман победи Ковингтън в безмилостна битка
Публикувано на: Декември 15, 2019 в 09:05 ч
Шампионът Камару Усман защити титлата си в полусредната категория, побеждавайки претендента Колби Ковингтън в петия рунд с технически нокаут в главното събитие на UFC 245.

Беше ясно, че битката ще е безмилостна, тъй като и двамата от дълго време заявяваха открито своята неприязън един към друг.

Първия рунд започна доста добре за Колби. "Chaos" нанесе добри удари в стойка и диктуваше темпото на игра, като дори разкървави носа на Усман.


Във втория рунд и двамата се впуснаха един към друг с доста удари в тялото. Този път Усман влезе в ритъм и записа силен рунд. Двамата направиха няколко много силни размени на удари.


В третия рунд екшъна не спря. Шампионът сякаш вече бе усетил правилно дистанцията си и успяваше по-добре да пласира ударите си, но въпреки това получаваше доста насрещни от Ковингтън.

Усман неволно бръкна и в окото на претендента, за което играта бе спряна.


Колби сподели на своя ъгъл, че вероятно челюстта му е счупена, но въпреки това влезе с гръм и трясък в четвъртия рунд. Американецът даде всичко от себе си, за да приключи по-бързо срещата и феновете в залата го покдрепяха за това. Въпреки, че нанесе страхотни удари, Усман му върна жеста и не се предаде.

В петия и последен Рунд Усман нанесе силен удар в тялото, а Ковингтън му отговори с добри комбинации.

В крайна сметка Усман успя да свали Ковингтън с удар, от който претендентът се изправи, но Усман го прати отново на земята, където двубоят приключи с още удари в полза на шампиона.

След изправянето си Ковингтън очевидно не бе съгласен с решението на рефера.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес