Зареждане

Усман: Бой с Чимаев ме мотивира повече, отколкото с Едуардс

Усман: Бой с Чимаев ме мотивира повече, отколкото с Едуардс
Публикувано на: Август 18, 2022 в 02:00 ч
Настоящият шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман (20-1) призна, че ще има повече мотивация да се бие с Хамзат Чимаев (11-0), отколкото предстоящата битка с Леон Едуардс (19-3)
 
Този уикенд Усман се завръща, за да направи реванш с Едуардс. Двамата ще оглавят събитието UFC 278, което ще се проведе в Юта, САЩ. Преди 7 години "Нигерийският кошмар" победи Едуардс с решение в 3-рундов двубой.

Сега битката им ще бъде за златото и двамата ще имат 25 минути на разположение. Леон е сред най-добрите в дивизията, но въпреки това не е голяма звезда. Той не е любимец на феновете и не привлича голям интерес.

Чимаев обаче бързо изгря и спечели хиляди фенове по цял свят. Той е любимец на Дейна Уайт и много хора говорят, че ще победи Усман. Такива коментари мотивират Камару, който иска да ги опровергае.

"По онова време беше ерата на Колби Ковингтън. Бях подложен под голям стрес в тази битка. Имаше моменти, в които изпусках нервите си. В крайна сметка успях да го победя.

Чувствах, че в този момент живея пълноценно. След това се появи Хорхе Масвидал. Това беше трудна битка. Аз бях под напрежение, защото казваха, че ще ме победи и покръсти.

Това беше сериозен психически натиск. Успях да се справя и с него. Сега трябва да се бия с Леон Едуардс. Той е много корав боец. Не е толкова известен, така че хората го отписват. Аз не го подценявам.

Появи се нов човек, който заинтригува хората. Всички говорят, че той със сигурност ще ме победи. Ако някой ден се бием с Чимаев, тогава няма да съм емоционален.

Не искам да ставам емоционален. Ще излъжа, ако кажа, че няма да съм по-подготвен да се бия с Хамзат, отколкото срещу Едуардс.", сподели Усман пред ESPN.

Ако Усман бие Едуардс, а Чимаев бие Диас, то догодина може да видим Чимаев срещу Усман.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес