Зареждане

Уитакър обещава 'кратка вечер' за Чимаев, ако чеченецът не си контролира темпото

Уитакър обещава 'кратка вечер' за Чимаев, ако чеченецът не си контролира темпото
Публикувано на: Май 22, 2024 в 06:44 ч
Робърт Уитакър, който ще бъде начело на първото събитие на промоцията в Рияд - предстоящата UFC Fight Night Saudi Arabia, призова непобедения Хамзат Чимаев да "контролира темпото си" за първия си петрундов сблъсък, откакто е в организацията, или ще се изправи пред "кратка нощ".

Уитакър, настоящ претендент номер три в средна категория, участва в UFC 298 през февруари в главната карта срещу бившия претендент за титлата Пауло Коста, като спечели с решение над бразилеца.

Роденият в Чечня претендент е извън битките от октомври миналата година, когато постигна резултат 13-0 с противоречива победа с решение над бившия шампион в полутежка категория и предишен лидер в класацията Камару Усман.

Робърт Уитакър обещава да победи Хамзат Чимаев бързо

И като привлече Уитакър следващия месец на UFC Саудитска Арабия, Чимаев отправи предупреждение за финиш към бившия шампион преди техния елиминатор за титлата, обаче получи своето обещание за кратка нощ, ако се издъни твърде рано.

"Да, това е битка в пет рунда, така че съм сигурен, че темпото му на Хамзат Чимаев трябва да е малко по-различно, в противен случай за него ще настъпи кратка нощ", заяви Робърт Уитакър.

 
"Това е нещо, с което трябва да се съобразяваме", каза Робърт Уитакър за ударите на Хамзат Чимаев. "Той има сила, има много чист един-два удара. Наясно съм с него - определено не, не го подценявам, но мога да се справя с него. И наистина мисля, че имам ударно превъзходство."

Надявайки се да спечели реванш с новоизлюпения шампион Дрикус дю Плеси с победа срещу Чимаев в Близкия изток, след като Уитакър се изправи срещу южноафриканеца през юли миналата година по време на Международната бойна седмица, като допусна неприятна загуба с ТКО във втория рунд.

Кой ще спечели следващия месец в Рияд: Робърт Уитакър или Хамзат Чимаев?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес