Зареждане

Уитакър не се интересува от бой с Чимаев: Неслучайно имаме ранглиста

Уитакър не се интересува от бой с Чимаев: Неслучайно имаме ранглиста
Публикувано на: Април 19, 2023 в 06:20 ч
Робърт Уитакър отхвърли слуховете за предстояща битка с Хамзат Чимаев.

„The Reaper“ се е прицелил в титлата в средна категория и седи на №2 в дивизията след победата си с единодушно съдийско решение над Марвин Ветори през септември.

Единствените загуби на австралиеца в тази категория дойдоха от шампиона Израел Адесаня. „The Last Stylebender“ спечели колана, когато го нокаутира в Мелбърн на UFC 243. Робърт Уитакър спечели реванш през февруари 2022 г., но не успя да се справи с шампиона, който осигури единодушното съдийско решение.

Робърт Уитакър не изпитва недостиг на кандидати за следващия си двубой и изключи възможността да се изправи срещу непобедената звезда Хамзат Чимаев. Шведът си изгради голямо име, откакто пристигна в UFC с 6 поредни победи в октагона – въпреки че само две от тях бяха в средна категория.

„Хамзат Чимаев, не е в ранглистата на дивизията,” каза Робърт Уитакър.

„Не съм голям фен на момчета, които просто се мотаят и се бият, където си искат. Да, това е различно място. Ранглистата е там с причина, искам да се бия с топ 5 бойци. Точно там съм. Харесва ми да се бия с бойци от топ 5, защото... те са най-добрите от най-добрите“, добави той.


Чимаев е класиран на #3 в полусредната категория и идва след победа със събмишън в първия рунд над Кевин Холанд на UFC 279. Срещата се проведе в междинна категория, след като Чимаев се издъни на кантара за първоначалния си двубой срещу Нейт Диаз.

Друг човек, с когото Робърт Уитакър изключи възможността да се бие, е Пауло Коста. Бразилецът трябваше да се изправи срещу „Bobby Knuckles“ на UFC 284, но битката беше отменена след провал на преговорите. Това е разочарование, което бившият шампион все още не е простил.

„Няма да се бия с него (Пауло Коста), защото приятелю, това е вторият път, когато трябваше да се бия с него и той се оттегли“, обясни Робърт Уитакър. „И това просто разваля всичко, трябва да направя цял лагер и правя разходи, разходи и всичко останало, за да стигна до момент, в който той се оттегля. Това е вторият път, когато го прави. Искам битка, която ще се случи.”

С кого бихте искали да видите Робърт Уитакър да се бие следващия си двубой?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес