Зареждане

Уитакър доминира над Гастелъм и заслужи реванш с Адесаня

Уитакър доминира над Гастелъм и заслужи реванш с Адесаня
Публикувано на: Април 18, 2021 в 08:08 ч
Бившият шампион в средна категория Робърт Уитакър отново се представи много силно в клетката на UFC. 30-годишния боец от Нова Зеландия сподели клетката с Келвин Гастелъм в главната битка на UFC on ESPN 22, което се проведе преди малко в института на UFC в Лас Вегас.

В първия рунд Уитакър печелеше размените на удари. Той беше много по-бърз и точен от своя съперник. Робърт успя да пренесе битката на земя и вкара граунд енд паунд. В края на рунда Гастелъм се изправи, но загуби този рунд. Във втория рунд битката им се проведе в стойка. Робърт изнесе лекция на Гастелъм и не му даваше никакъв шанс. Той спечели и този рунд в картите на съдиите.

В третия рунд Келвин вкара удар в слабините на Уитакър, който не си взе почивка. Гастелъм вкара добра комбинация, което е най-доброто от него до момента. Брутално ляво кроше от Уитакър, който отново вдига оборотите. До края на рунда Робърт отново беше по-добър и го спечели. В четвъртия рунд Уитакър продължи с наказателната си акция и доминира в стойка.

В последния рунд Гастелъм знаеше, че му трябва нокаут и тръгна напред. Келвин обаче беше твърде изморен, а Уитакър изглеждаше свежо. Робърт успя да пренесе битката на земята и доминира до края на рунда. Срещата им стигна до решение, което беше единодушно в полза на бившия шампион - (50-45, 50-45, 50-45).

С тази победа Робърт навлезе в серия от 3 поредни впечатляващи победи. Той със сигурност заслужи реванш с Израел Адесаня и може би тази година ще ги видим в бой за титлата. Адесаня го нокаутира и му взе златото в края на 2019 година. Келвин от своя страна се върна към загубите и печели само 1 от последните си 5 битки в UFC.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес