Зареждане

UFC ветеран в битка с коронавируса като медицинска сестра

UFC ветеран в битка с коронавируса като медицинска сестра
Публикувано на: Април 1, 2020 в 08:50 ч
Бившият боец на UFC в категория перо, Филипе Новер в момента работи като медицинска сестра в първите редици при борбата с коронавируса в САЩ.

"Пандемията се разпростира много бързо, а имаше само една болница в региона, която да прави тестовете. А самите резултати излизаха след три дни. Това беше преди около 10 дни, в момента нещата се случват по-бързо, но все още нямаме достатъчно тестове. Трябва наистина състоянието ти да е критично и да имаш много от симптомите, за да ти направим тест. Има прилив от пациенти. Стаите в спешното отделение са почти постоянно на 80 или 100 процента от капацитета си."

Коронавирусът се разпростира из целия свят, но президентът на UFC Дейна Уайт не спира да търси начин да организира UFC 249 на 18-ти април.

"Шансовете тези млади и здрави атлети да се разболеят са сравнително малки," споделя Новер. "В спорт като ММА има много млади жребци, които се мислят за безсмъртни. По-големият риск при тях е, че могат да бъдат пренасители и да заразят хора, които не са млади атлети.

Помислете за родителите им? За хората около тях. Тук е тънкия момент. Не съм посещавал родителите си. Мога да го направя, но не искам. Казах им да си останат у дома. След всичко, което видях в болницата... видях ужасни неща за COVID-19. Пациенти умират пред мен, задъхвайки се, липсвайки им въздух. Това не е нещо, което искам да вижда повече. Смятам че карантината и стоенето у дома е от полза."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес