Зареждане

UFC се разделили с Ромеро, защото искал да преследва титлата

UFC се разделили с Ромеро, защото искал да преследва титлата
Публикувано на: Декември 17, 2020 в 08:06 ч
Наскоро стана ясно, че UFC се разделят с Йоел Ромеро, който беше претендент за титлата в средна категория. Така и не стана ясна причината за това решение на организацията, но 43-годишния боец разкри какво се е случило. "Soldier of God" подсили конкуренцията от Bellator и следващата година ще се бие в полутежка категория.

Ромеро е в серия от 3 поредни загуби, но бил уверен и не искал да се бие с младоците в UFC, които да печелят слава на негов гръб. Йоел разкри, че отказал няколко битки с бойци, които са назад в ранглистата, а това не е добра идея, когато губиш.

Ромеро бил категоричен, че иска да преследва титлата и не успял да стигне до разбирателство с UFC. Така последвало неговото освобождаване, защото явно Дейна Уайт и компания не знаели какво да го правят. Ето какво сподели още Ромеро за раздялата:

Това беше нещо напълно неочаквано. Тренирах здраво и се готвих за битка. Планирахме да се бием през януари или февруари в средна или полутежка категория. Целехме се в битка с боец от топ 3 на някоя от двете категории. Моите мениджъри уведомиха UFC за това. Те искаха от мен да се бия с Хол или Брънсън. 

Ние им казахме, че не искам да се бия с тези млади мъже. За нас главното беше да преследваме титлата. Знаехме, че ни трябват една или две битки, за да стигнем до нея. Знаехме, че битка с бойци назад в класирането е стъпка назад, а не напред. Моите мениджъри преговаряха с хората, които правят битките, както и с Дейна Уайт, но така и не се разбраха. 

Ромеро имаше 4 шанса да стане шампион в средна категория, но пропиля всички. Той е единствения боец в историята на UFC, който се провали на кантара в битка за титлата два поредни пъти.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес