Зареждане

UFC Boise: Junior dos Santos се чувства добре преди завръщането си в тежка категория

UFC Boise: Junior dos Santos се чувства добре преди завръщането си в тежка категория
Публикувано на: Юли 12, 2018 в 10:09 ч
Бившият шампион в тежка категория Junior dos Santos вече отсъства в продължение на повече от година заради скандала с USADA, който се случи през август миналата година. Преди няколко месеца му беше позволено да се завърне след като стана ясно, че е невинен по случая.

Кой обаче ще посрещне бившия шампион? Новият боец в тежка категория, който в предната си организация доминира всички, Благой Иванов - Багата.

Dos Santos наскоро даде интервю за своето завръщане, за опонента си на UFC Boise, както и за състоянието на тежката категория.

Завръщането в Октагона

"Чувството е добро. Липсваше ми. Липсваше ми да говоря с вас, да правя всички тези неща, да живея в тази среда, бойната. Хубаво е да съм обратно в играта."

За наказанието и следващия опонента

"Не беше добра година за мен, но не съм спирал да тренирам. Обърнах внимание и на другите неща от живота си, но не спрях с тренировките. Не спрях да вярвам, че ще реша проблема по-рано от очакваното и че ще мога отново да се бия. Тренирах през цялото време и държах нагласата си позитивна. Веднага щом ми позволиха отново да се бия, ми стана хубаво и запазихме срещата с Благой още на следващия ден. Говорих с UFC и те ми предложиха Благой, а аз се съгласих. Той е човекът. Няма друг. Точно него искам."

Дали познава Благой преди да приеме срещата

"Не всъщност. Не знаех много за него, но намерих достатъчно информация - добър шампион е, а и някои от залата ми са се били с него преди, така че има какво да ми кажат. Няма спорт, че ще бъде тежка среща. Той е жилав. Знае самбо, но обича да играе и в стойка."



Ако трябва да сравнява дебютите на двамата

"Беше като моя дебют в UFC, но аз не бих подценявал опонента си. Няма да го направя. Ще дам всичко от себе си. Имах добър камп, тренирах всеки ден и съм готов - готов съм да направим силно шоу."

Относно резултата от срещата с Иванов

"Ще бъде добра битка за Boise. Надявам се, че всички са готови да видят нокаут, защото за това идвам. Идвам да го нокаутирам. Сигурен съм, че и той самият е готов - няма спор, че ни очаква много вълнение."

Дали би се бил за титлата след няколко победи

"Близко съм, човече. Винаги правя шоу. Винаги се бия здраво и знаеш, че две мнения по въпроса няма. Може би след тази среща ако направя още една победа, ще се бия за титлата."

Мнението му за срещата на Cormier и Miocic от UFC 226

"Да, бях много изненадан. Всъщност бях изненадан от начина, по който спечели - нокаутира Stipe. Не очаквах това, но се справи добре. Можеше да спечели и с граплинг. Мисля, че Miocic направи някои грешки. Прие късата дистанция, а на това точно разчиташе Cormier."

Мнението му за конфронтацията между Brock Lesnar и Cormier

"Нищо не разбрах от случилото се. Cormier обясняваше колко важен момент за него е това и прочие, и изведнъж извика в Октагона Brock Lesnar. Какво беше това? Не разбирах какво се случва. Но после разиграха цялата сценка и започнаха да ми се изясняват нещата едва на пресконференцията. Cormier обясняваше защо го е поканил в клетката и всичко е за пари. Той е умен шампион. Иска лесна среща с много пари."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес