Зареждане

Тй Джей Дилашау се оттегли от ММА след тежка контузия

Тй Джей Дилашау се оттегли от ММА след тежка контузия
Публикувано на: Декември 7, 2022 в 00:00 ч
Ти Джей Дилашау реши да се оттегли от MMA, шокирайки UFC с решението си само два месеца след загубата в шампионския двубой в категория петел.

Американецът ще остане един от най-противоречивите бойци в историята на промоцията.

Той изтърпя двегодишно лишаване от състезателни права, заради положителен допинг тест и също така беше силно критикуван от феновете, че при мач за титлата срещу Алджамейн Стърлинг през октомври, докато беше тежко контузен.

Рамото на Дилашау изскочи на няколко пъти и той нямаше реален шанс да спечели, докато се биеше реално само с една ръка.


След това 36-годишният боец се извини на колегите си спортисти и феновете за това, че е замотал категорията и е отнел възможността за шампионска титла от някой друг.

Според Ариел Хелуани, Дилашау вече е информирал UFC, че ще се оттегли поради сериозните проблеми с рамото му.

„По същество той претърпя първата операция на рамото преди около месец, хирургът му каза, че ще бъде дълъго възстановяване и може да се нуждае от втора операция по-нататък – че това е много деликатна травма, едно от най-лошите наранявания на рамото, които някога е виждал.

По принцип Дилашау е човек, който е преживял много през последните няколко години, включително операции на раменете и на коленете. Той каза на мениджъра си, че иска да се оттегли, че вече му е дошло много.

Това беше шок за неговия мениджър и за UFC, но те информираха организацията през последните две седмици.

Дилашау ще се възстановява и ще се опита да се върне на 100 процента, така че кой знае какво ще се случи по-нататък, но към момента той е пенсиониран.“


Дилашау е персона нон грата от известно време, но спечели първата си битка след като изтърпя наказанието си за допинг и с победата тогава, той си спечели шанс за титлата.

Американецът държа титлите както в категория петел, така и в категория муха и твърди, че е използвал забранени вещества, в опит да намали теглото си до по-ниската категория.

След загубата си от Стърлинг, Дилашау разкри степента на проблема си с рамото.

„Изскочи веднага като започна битката – искам да се извиня на всички в категорията. Донякъде ги задържах. Пръснах си напълно рамото в края на април, веднага щом започнах да се подготвям за битката, и вероятно съм го изкълчил 20 пъти по време на тренировъчния лагер."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес