Зареждане

Треньорът на Волкановски: Самбото е мит! То не съществува

Треньорът на Волкановски: Самбото е мит! То не съществува
Публикувано на: Октомври 16, 2023 в 18:00 ч
Александър Волкановски (26-2 MMA, 13-1 UFC) прие реванш с кратко предизвестие срещу шампиона в лека категория Ислам Махачев (24-1 MMA, 13-1 UFC). Двамата ще се бият този уикенд в главната битка на събитието UFC 294, което ще се проведе в Абу Даби, ОАЕ.

Крейг Джоунс, треньор на Алекс и многократен медалист от световно първенство на IBJJF, не вярва, че самбото съществува. Джоунс се надява, че Алекс ще докаже колко неефективно е то, като победи Махачев. През февруари тази година Ислам победи Волкановски с решение.

Сега е време за реванш, а Крейг реши да коментира битката. Ето какво каза Джоунс за Махачев и самбото:

"Алекс ще стане човекът, който опроверга самбото. Това ще издигне неговото наследство, защото ще сме унищожили още едно бойно изкуство. Повечето бойни изкуства бяха унищожени през 1993 година. По някакъв начин самбото се забави до 2023 година. Волкановски убива самбото и спираме да чуваме за този руски танцьор. 

В последната битка прекарахме много време в защита от събмишън. Очевидно това е загуба на време, защото както научихме, Ислам не познава никакви хватки за събмишън. Той просто се държи на гърба за 20 минути. Чували сме за самбото, но никога не сме го виждали да работи. 

Ако Ислам приложи хватка за събмишън, то тя е от бразилското джиу-джицу. Ако те събори на земята, то това е от джудото и борбата. Къде е самбото? Самбото е мит. Не съществува.”, каза Крейг пред Submission Rado.

Прав ли е Джоунс ? Вие какво мислите ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес