Зареждане

Треньорът на Махачев: Царукян постъпи правилно, че не избърза да приема реванш

Треньорът на Махачев: Царукян постъпи правилно, че не избърза да приема реванш
Публикувано на: Май 25, 2024 в 10:00 ч
Хавиер Мендес е съгласен с решението на Арман Царукян, който отхвърли двубой с Ислам Махачев с кратко предизвестие.

След победата си над Чарлз Оливейра на UFC 300, Арман Царукян веднага получи предложение да се бие срещу шампиона Ислам Махачев на UFC 302.Това беше по-малко от два месеца след битката с бразилеца. Арменецът отхвърли предложението, защото искаше да бъде напълно подготвен и да не поставя съперника си в привилегирована позиция.

Треньорът на шампиона в лека категория на UFC Ислам Махачев, Хавиер Мендес, се съгласи с решението на Царукян. Ето какво каза Мендес по темата в интервю за Submission Radio:

"Хората около него ми казаха, че няма да е готов за битка от такъв мащаб. Трябва му време да се подготви. И познайте какво ? Това е правилно решение от негова страна. Сега той е във възход, така че защо би рискувал шанса си ? Трябва да подходи подготвен за възможността, която спечели с победата си над Оливейра. Мисля, че Арман направи правилния избор, той знае какво иска. Ако трябваше да се изправи срещу някой друг, може би щеше да реши различно. 

Мисля, че Арман най-вероятно ще бъде следващият. Кой знае. Арман ни устройва. Каквото и да предложат UFC, Ислам ще приеме. Махачев би искал да се включи в битка за титлата в полусредна категория след тази битка с Порие. Той иска да е двоен шампион. Сигурен съм, че иска това. Но въпросът е дали UFC ще му даде тази възможност. Мисля, че това ще се случи някой ден.", сподели Мендес.

Ще успее ли Царукян да бие Махачев във втората битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес