Зареждане

Треньорът на Адесаня: Смешно е да говорим за бой с Чимаев

Треньорът на Адесаня: Смешно е да говорим за бой с Чимаев
Публикувано на: Април 13, 2023 в 00:00 ч
Юджийн Бареман, който е треньор на новозеландския боец и действащ шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня, говори за потенциална битка с Хамзат Чимаев.

Миналият уикенд Адесаня успя да отмъсти на Алекс Перейра и си върна титлата в категорията. Един от първите, които предизвикаха Адесаня, беше Чимаев. "Borz" вярва, че може да се справи със своя колега.

В момента обаче е много рано да се говори за такава битка. Чимаев все още не е победил никого в тази категория. Преди няколко дни стана ясно, че той ще се бие срещу Пауло Коста през октомври в Абу Даби.

Ако Чимаев победи Коста, тогава ще заслужи шанс. Бареман вярва, че в момента е смешно да се говори за бой между Адесаня и Чимаев.

„Хамзат да се бие за титлата в средна категория ? Не можем да взимаме такива абсурдни решения. Това е най-престижната титла в спорта. 

Разбирам, че бизнесът понякога създава такива ситуации. Искате Чимаев да получи битка за титлата ? Това обезценява UFC, спорта и постиженията на Андерсън Силва, Жорж Сен-Пиер и Майкъл Биспинг.

Какво трябва да направи Хамзат ? Нека се бие срещу трима бойци от категорията. Не съм против битката с Чимаев, защото това е страхотна битка. 

Голямо име и сериозен тест. Има висок клас борба, адаптирана към смесените бойни изкуства. Но ме е грижа за репутацията на UFC. 

Сега е смешно да говорим за такава битка.”, каза треньорът в интервю за Submission Radio.

Прав ли е Юджийн Бареман ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес