Зареждане

Треньорът Дрикус Дю Плеси очаква реванш с Робърт Уитакър през февруари 2025 г.

Треньорът Дрикус Дю Плеси очаква реванш с Робърт Уитакър през февруари 2025 г.
Публикувано на: Октомври 5, 2024 в 12:00 ч
Дрикус Дю Плеси победи Израел Адесаня на UFC 305 и сега има редица възможности пред себе си.

През август тази година шампионът в средна категория отбеляза драматичен събмишън над Адесаня, за да сложи край на враждата им. Оттогава Дю Плеси е обвързван с редица потенциални претенденти за титлата, включително победителя от сблъсъка между Робърт Уитакър и Хамзат Чимаев, реванш с Шон Стрикланд или супербитка с шампиона в полутежка категория Алекс Перейра.

Треньорът на Дю Плеси Морн Висер каза пред Submission Radio, че очакват реванш, но с Уитакър, когото Дрикус победи на UFC 290. Стрикланд беше категоричен в твърдението, че заслужава още един шанс с южноафриканеца, след като му отстъпи титлата чрез с разделно съдийско решение в първата им среща.

Но Висер смята, че Стрикланд все още е на една победа разстояние от титлата. Морн явно вярва, че Уитакър ще бие Чимаев, защото вече очакват реванш през февруари 2025 година в Австралия:

„Всъщност вчера проведох разговор с Дрикус. На този етап има едно нещо, което е сигурно. Трябва да сме готови да се бием в Сидни през февруари. Моето мнение е, че Шон преувеличава. Той има само една победа след загубата от Дрикус. Тази победа беше срещу Пауло Коста. Уитакър имаше две победи и мисля, че сега ще се насочи към победа номер три. И така, моето честно мнение е, че следващият за нас ще бъде Уитакър в Сидни през февруари. 

Мисля, че той ще победи Хамзат и честно казано мисля, че те ще му дадат шанс. Роб учи бързо. Той се учи от грешките. Това е много, много важно в този спорт. Чимаев не успя да направи нищо срещу Камару Усман. Стойката на Роб е феноменална. Неговата борба и неговата работа на земята са страхотни. Честно казано мисля, че Хамзат е извън класата си тук. Той трябва да се върне в полусредна категория, където може би има шанс да направи нещо или да стане шампион.", каза Висер.

Ще успее ли Уитакър да бие Чимаев, за да заслужи реванш с Дю Плеси ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес