Зареждане

Треньор на Чимаев към Хабиб: Мюсюлманите не сме перфектни

Треньор на Чимаев към Хабиб: Мюсюлманите не сме перфектни
Публикувано на: Септември 23, 2022 в 00:00 ч
Хамзат Чимаев успя да победи по доминантен начин в битката с Кевин Холанд, но не си спечели нови фенове.

Чеченската звезда предизвика куп проблеми преди UFC 279, което се проведе по-рано този месец. Чимаев се провали на кантара за битката с Нейт Диас и разочарова всички. Феновете не спираха да критикуват чеченеца, който си го заслужи. Хабиб Нурмагомедов също беше критичен по адрес на "Borz".
 
„Орелът“ даде съвет на „Borz“ да поддържа добър екип от верни приятели около себе си. По-конкретно, Нурмагомедов го посъветва да се обгради с мюсюлмани, за да го държат далеч от проблеми. Поне един член от екипа на Хамзат реши да отговори.

Бившият боец на UFC в лека категория Реза Мадади е тренирал Чимаев в All Stars MMA в Швеция и е бил в неговия ъгъл. Мадади отговори с уважение на Хабиб, защитавайки Чимаев и обяснявайки, че в неговия ъгъл има добри хора, мюсюлмани или други.

„Скъпи Хабиб, мой брат мюсюлманин. Първо бих искал да кажа, че изпитвам огромно уважение към теб като спортист и към всичките ти постижения в нашия любим спорт ММА. Също така съм много горд от начина, по който представяте нашата религия, вяра и Бог във всички ваши интервюта и изяви.

Не съм съгласен с мнението ти относно това, че Хамзат няма мюсюлмани около себе си и това трябваше да е причината той да се провали на кантара. Това, че сме мюсюлмани, не означава, че сме перфектни и безупречни. Повярвайте ми, направил съм много грешки в живота си, както много хора знаят. 

С цялото ми уважение, вие също. Така че да казваш, че отбор от мюсюлмани ще ни направи перфектни, трябва да не се съглася. Да имате екип, който се грижи за вас в добри и лоши времена, без значение какво вярване или религия имат, е много по-важно. И това е нещо, което Хамзат има.

Има няколко проблема, които накараха Хамзат да се провали, но тези причини остават в отбора. Той все още е млад и ще се поучи от грешките си. Ако голям шампион като теб се е поучил от грешките, когато се провали на кантара, не се съмнявам, че нашият брат Хамзат ще направи същото.“, написа Мадади в Инстаграм.

Ще има ли още провали на кантара за Чимаев в бъдеще ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес