Зареждане

'Tony Ferguson се истинският шампион в леката категория на UFC'

'Tony Ferguson се истинският шампион в леката категория на UFC'
Публикувано на: Юни 2, 2018 в 08:26 ч

Миналият октомври Tony Ferguson победи Kevin Lee в главното събитие на UFC 216 и стана временен шампион в леката категория. След това той трябваше да се бие с Khabib Nurmagomedov за реалната титла в UFC 223 през април в Ню Йорк, но поради контузия му се наложи да се оттегли дни преди двубоя.

Nurmagomedov обаче излезе и се би срещу заместника Al Iaquinta и така стана шампион в леката категория, а Ferguson разбира се бе лишен от временната титла след това, въпреки че е много вероятно да участва в шампионски двубой директно при завръщането си.

Въпреки този развой на нещата, боецът в леката категория Michael Chiesa, сподели че счита Ferguson за истинския шампион.
 
"В моите очи Tony Ferguson е шампиона. В неговата победна серия има много престижни опоненти. Той победи Kevin Lee, победи Rafael dos Anjos, победи Edson Barboza - има дълъг списък с победи.

Затова считам Tony за шампион. Не искам да омаловажавам труда на Khabib. Той има статистика 25, 26 победи и 0 загуби, нали? Наистина много поредни победи, но според мен Tony е истинският шампион. Не се знае ако Tony и Khabib се бият какво може да стане, но в моите очи Tony е шампиона."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес