Зареждане

Томпсън: Ковингтън ще смаже Чимаев с кардиото си

Томпсън: Ковингтън ще смаже Чимаев с кардиото си
Публикувано на: Ноември 30, 2022 в 17:00 ч
Стивън Томпсън дава предимство на Колби Ковингтън пред Хамзат Чимаев, ако двамата се бият пет рунда.

Ковингтън (17-3 MMA, 12-3 UFC) и Чимаев се спрягат за двубой от известно време, но никой от двамата все още не е дал потвърждение, че той е факт. Чимаев иска да се бие с Ковингтън, но също така иска и шанс за двубой с новия шампион на UFC в средна категория Алекс Перейра. След като Чимаев (12-0 MMA, 6-0 UFC) не успя да влезе в полусредната категория в миналото си излизане на UFC 279, Томпсън (16-6-1 MMA, 11-6-1 UFC) се чуди дали Ковингтън ще приеме битката.

„Не съм много сигурен дали това ще се случи“, каза Томпсън пред Submission Radio. „Не мисля, че Колби го иска, очевидно, и особено срещу човек, който не умее да спазва килограмите и да влиза в категорията си. Така че не го обвинявам.”


Тъй като Чимаев изпитва трудности на кантара, "Wonderboy" смята, че това ще окаже влияние върху кардиото му, което той вижда като проблем срещу боец ​​като Ковингтън.

„Ако това се случи и двамата играят пет рунда, Колби ще го смаже в последните рундове, каза Томпсън. „Само защото има уникално кардио, което му дава енергия с дни. И видяхме битката между Чимаев и Гилбърт Бърнс - Чимаев започна да се уморява. Не знам дали това е било така, защото пак е имал проблеми на кантара, но той беше изтощен, защото се изцеди за да влезе в категорията.

Ще може ли да го направи отново? Не знам. Ако той не успее да влезе в категория, аз не бих се бил с него. Ще откажа. Но ако битка с Колби има, единствения шанс на Чимаев да спечели е в ранните рундове. Ако обаче отидем към пети рунд, тогава Колби ще го смаже. Той има неизчерпаемо кардио, а Чимаев е твърде едър за категорията си. Той дори не трябва да е в тази категория; той трябва да е в горната.“

Томпсън се завръща в действие, оглавявайки събитието UFC on ESPN 42 този уикенд, когато ще се изправи срещу Кевин Холанд в Орландо, Флорида.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес